Vanwege Pasen kan de verzending langer duren dan verwacht

Babesiose

Wat is babesiose?

Deze infectieziekte wordt veroorzaakt door een eencellige parasiet, die voorkomt in het bloed en de organen van de hondTeken dragen de ziekte over. De hond wordt sloom, krijgt hoge koorts en een hoge hartslag. Door bloedarmoede worden de slijmvliezen bleek en de urine krijgt een roodbruine kleur. Als de ziekte niet tijdig en goed wordt behandeld, is de kans groot dat je hond eraan overlijdt. Voorkomen is dus beter dan genezen.

 

Waar komt babesiose voor?

In Frankrijk, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Hongarije, Tsjechië, Spanje en in Duitsland is babesiose waargenomen. De teek die de parasiet kan overbrengen komt tegenwoordig ook in Nederland voor. Een goede tekenbestrijding is daarom altijd belangrijk.

Hoe voorkom je babesiose?

Tekenbestrijding blijft het belangrijkst. De besmetting vindt meestal 48 uur na de tekenbeet plaats. Verwijder de teek daarom binnen 48 uur met een tekenlasso. Denk daarnaast ook aan een langdurige behandeling tegen teken. Bijvoorbeeld met een Scalibor tekenband of Seresto band.

Delen
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 1851 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 49,50

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons dagelijks mailen, chatten of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.