Gratis verzending vanaf €49,50,-

menu

Gebitsverzorging

Wist je dat de meeste honden ouder dan drie jaar problemen met het gebit hebben? Zoals tandplak en tandsteen, net als bij mensen? Dit kun je voorkomen. Bijvoorbeeld door de tanden van de hond te poetsen met speciale hondentandpasta. Ook houdt je het gebit gezond door speciaal mondwater aan het drinkwater toe te voegen. Gebitsverzorging bij honden is van groot belang. Hier vindt je altijd een product dat voor jouw hond geschikt is.

Meer lezen?

3 artikel(en)

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filters
 • Orozyme Bucco Fresh PlaqueOff

  Orozyme Bucco Fresh PlaqueOff

  verbetering van slechte adem

  vanaf € 21,50

 • Orozyme Canine Kauwstrips

  Orozyme Canine Kauwstrips

  reinigen het gebit

  vanaf € 10,50

 • Orozyme tandpasta

  Orozyme tandpasta

  Enzymatische tandpasta voor hond en kat

  € 7,75

3 artikel(en)

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Gebitsproblemen bij honden

Gebitsproblemen worden voornamelijk veroorzaakt door tandplak. Tandplak bestaat uit voedselresten, slijm en bacteriën, dit wordt uiteindelijk omgezet in tandsteen. Tandsteen kan gebitsproblemen veroorzaken zoals: ontstoken tandvlees en in het ergste geval kan je hond tanden verliezen. Je hond kan ook vatbaarder worden voor infecties en die kunnen andere vitale organen beschadigen.

Gebitsproblemen herken je aan: 

 • slechte adem
 • moeilijk eten (pijn bij het kauwen door ontstekingen in de mond)
 • bruine aanslag op de tanden
 • veranderd gedrag - afstandelijker
 • los raken of zelfs verliezen van tanden en/of kiezen

Gebitsverzorgende producten - verschillende merken

Door het gebit van je huisdier goed te verzorgen kun je gebitsproblemen grotendeels voorkomen. Dagelijks de tanden van je hond poetsen, eventueel mondwater aan het drinkwater toe te voegen en speciale gebitsverzorgende voeding te geven, helpen gebitsproblemen te voorkomen. 

Relevante items

Meer informatie

Ons assortiment is met zorg samengesteld door ervaren dierenartsen, paraveterinairen en een farmaceutisch expert. Kun je een product niet vinden, ontbreekt het in de webshop of heb je een vraag over een bepaald geneesmiddel? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!