Filteren
Prijs
Merk
Gebruiksvorm
Levensfase
Diergrootte
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 1512 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €49,50

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €49,50

Onze standaard verzendkosten zijn €3,95

Overgewicht bij honden

Overgewicht is een ophoping van overtollig vet op verschillende plaatsen in het lichaam. Dit gebeurt wanneer je huisdier meer voeding binnen krijgt dan hij nodig heeft. Je spreekt van overgewicht wanneer je hond ongeveer 10% boven zijn ideale lichaamsgewicht zit. Is dit meer dan 20%, dan is er zelfs sprake van obesitas of vetzucht.

Heeft je hond overgewicht, dan is zijn algehele conditie vaak slecht, speelt hij minder graag en hij heeft meer kans op het krijgen van een ziekte, zoals suikerziekte, hartaandoeningen en gewrichtsproblemen. Honden met overgewicht leven gemiddeld 2 jaar korter.

Speciale dieetvoeding bij overgewicht

Het geven van specifieke dieetvoeding is de meest effectieve methode om de energieopname te beperken.  Voor honden is er Sanimed Weight Reduction, zowel in brokken als in worstvorm verkrijgbaar.

Heeft je hond het ideale gewicht bereikt, dan is het verstandig om te voorkomen dat het gewicht weer gaat toenemen. Hiervoor kun je overgaan op het 'onderhoudsdieetvoer' Sanimed Weight Control.

Verwante items

Meer informatie

Ons assortiment is met zorg samengesteld door ervaren dierenartsen, paraveterinairen en een farmaceutisch expert. Kun je een product niet vinden, ontbreekt het in de webshop of heb je een vraag over een bepaald geneesmiddel? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Advies van een dierenarts nodig?

Je kan ons dagelijks mailen, chatten of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.