Gratis verzending vanaf €49,50,-

Autogordel hond

De Ruff Rider Roadie™ Basic is een autogordel en wandeltuig in één en in samenwerking met dierenartsen ontwikkelt en ontworpen. De Roadie™ Basic is ongevoerd en heeft een sluitclip onder de buik waardoor het aan- en uittrekken makkelijker gaat. De buikriem is enkele centimeters verstelbaar.  Met de Roadie™ Basic autogordel om reist je trouwe viervoeter veilig en comfortabel mee in de auto. Het op een veilige manier vastzetten van je huisdier in de auto, zoals met een autogordel, is binnen de EU verplicht in Duitsland en Spanje. Meer informatie over de regelgeving is te vinden op www.licg.nl

Meer lezen?

2 artikel(en)

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filters

2 artikel(en)

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

ruff rider roadie

De Roadie™ Basic autogordel is in iedere auto te bevestigen en op 3 lengtes in te stellen, zodat je zelf kunt bepalen hoe strak of los de hond vastzit. Daarnaast is de Roadie™ Basic ook zeer geschikt om mee te wandelen en om mee af te richten. Aan het tuigje kun je een riem bevestigen zodat je direkt vanuit de auto kunt gaan wandelen met je hond. 

Een laboratorium in Amerika heeft de Ruff Rider Roadie™ Basic getest op kracht. Uit deze testen is gebleken dat de autogordel ruim voldoet aan de SAE Strenght standards, normen die gelden voor de Amerikaanse autogordel voor mensen. De autogordel is ook getest door AZT Automotive GmbH (Allianz) in München en MGA in Amerika.

ruff rider roadie

 

meten roadie


Welke maat?

De maat van de gordel is erg belangrijk voor de veiligheid. Het is dus belangrijk dat het opnemen van de maat zorgvuldig gebeurt. Meet de borstomvang van je hond op het dikste punt (grootste omvang van de borstkast meten), net achter de voorpoten terwijl je hond staat. Meet het losjes, met ruimte voor twee (platte) vingers tussen het meetlint en het lijf. 

De maat voor een pup wordt hetzelfde opgemeten als bij een volwassen hond. De Roadie werkt alleen goed wanneer het goed past, dus niet ‘op de groei’ kopen! Let op ! De juiste maat is altijd een combinatie tussen borstomvang en gewicht! Je moet dus beide controleren.

De Ruff Rider Roadie is beschikbaar in 7 maten:        

 maat    gewicht  borstomvang
1.     1-XSM               3,2  -   5,4 kg              28    - 38    cm            
2.     2-SM1   5,9  -   9    kg  40,6 - 50,8 cm
3.     2.5-SM2   9,5  - 15,9 kg  53,3 - 63,5 cm
4.     3-MD1  16,3 - 20,4 kg  66    - 76,2 cm
5.     3.5-MD2  20,9 - 34    kg  78,7 - 83,8 cm
6.     4-LG  34,5 - 43,1 kg  83,3 - 91,4 cm
7.     5-XLG        43,6 + kg              94 cm

Let op!
De afmetingen zijn bij benadering. Ligt de borstomvang of het gewicht van je hond dicht tegen een volgende maat aan, kies dan voor beter draagcomfort een maat groter.banner roadie