Vanwege Pasen kan de verzending langer duren dan verwacht

Hotspot behandelen

Om een 'hotspot' te kunnen behandelen is het van belang te weten wat een 'hotspot' is. Kort uitgelegd is een 'hotspot' (ook wel nat eczeem genoemd), een acute onsteking van de huid die veel jeuk veroorzaakt. Hierdoor raakt de huid geïrriteerd en kunnen er wonden ontstaan.  Wil je meer weten hoe een hotspot ontstaat? In het artikel nat eczeem leggen we je uitgebreid uit wat een 'hotspot' precies is.

Behandelen van een 'hotspot':

1. Spoelen van de wond - aanbevolen door dermatologen!

Om de plek makkelijk en snel te reinigen kun je dagelijks gebruik maken van de Maxani cleanser spray. Deze spray dood de bacteriën en is niet prikkelend op de huid. 

2. Jeuk prikkel wegnemen

Een 'hotspot' ontstaat onder andere door jeuk en wordt er ook door in stand gehouden. Omdat je huisdier blijft likken aan de wond wordt die alleen maar groter en groter. Door de jeukprikkel weg te nemen voorspoedig je het genezingsproces. Producten die helpen om de jeuk te verminderen zijn deze producten:

Dermoscent Atop 7 (hydra cream, mousse, shampoo of spray)
Dermacool 'hotspot' spray

Relevante items

Bij verdere vragen zijn wij elke werkdag te bereiken via de chat of via info@dierenapotheek.nl.

Delen
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 1850 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 49,50

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons dagelijks mailen, chatten of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.