Filteren
Prijs
Merk
Gebruiksvorm
Levensfase
Diergrootte
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 1522 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €49,50

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €49,50

Onze standaard verzendkosten zijn €3,95

Overgewicht bij katten

Overgewicht is een ophoping van overtollig vet op verschillende plaatsen in het lichaam. Dit ontstaat wanneer je huisdier meer voeding binnen krijgt dan hij nog heeft. Als een kat ongeveer 10% boven zijn ideale lichaamsgewicht zit, spreek je van overgewicht. Wanneer dit meer dan 20% is, dan is er zelfs sprak van obesitas of vetzucht.

Heeft je kat overgewicht, dan kan dit vervelende gevolgen hebben. Vaak heeft ze een algehele slechte conditie, speelt minder graag en heeft ze meer kans op het ontwikkelen van een ziekte, zoals suikerziekte, hartaandoeningen en gewrichtsproblemen. Katten met overgewicht leven gemiddeld 2 jaar korter.

Speciale dieetvoeding bij overgewicht

Het geven van specifieke dieetvoeding aan je kat is de meest effectieve methode om de energieopname te beperken.
Voor katten is er Sanimed Weight Reduction, zowel in brokken als in natvoer verkrijgbaar.

Relevante items
Meer informatie

Ons assortiment is met zorg samengesteld door ervaren dierenartsen, paraveterinairen en een farmaceutisch expert. Kun je een product niet vinden, ontbreekt het in de webshop of heb je een vraag over een bepaald geneesmiddel? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Advies van een dierenarts nodig?

Je kan ons dagelijks mailen, chatten of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.