Gratis verzending vanaf €49,50,-

menu

Overgewicht

Bij een kat die te zwaar is, voel je nauwelijks de ribben. Van de ruim 3 miljoen katten in Nederland is meer dan eenderde te zwaar. De kat wil voortdurend eten en houdt het minder lang vol om te spelen. Bestrijd overgewicht bij je kat en kies voor verantwoorde, natuurlijke voeding die het gewicht op peil houdt.

Meer lezen?

2 artikel(en)

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filters
  • Sanimed Weight Reduction Cat

    vanaf € 15,95

  • Sanimed Weight Reduction kat natvoer

    vanaf € 12,95

2 artikel(en)

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Overgewicht bij katten

Overgewicht is een ophoping van overtollig vet op verschillende plaatsen in het lichaam. Dit ontstaat wanneer je huisdier meer voeding binnen krijgt dan hij nog heeft. Als een kat ongeveer 10% boven zijn ideale lichaamsgewicht zit, spreek je van overgewicht. Wanneer dit meer dan 20% is, dan is er zelfs sprak van obesitas of vetzucht. 

Heeft je kat overgewicht, dan kan dit vervelende gevolgen hebben. Vaak heeft ze een algehele slechte conditie, speelt minder graag en heeft ze meer kans op het ontwikkelen van een ziekte, zoals suikerziekte, hartaandoeningen en gewrichtsproblemen. Katten met overgewicht leven gemiddeld 2 jaar korter. 

Speciale dieetvoeding bij overgewicht

Het geven van specifieke dieetvoeding aan je kat is de meest effectieve methode om de energieopname te beperken.
Voor katten is er Sanimed Weight Reduction, zowel in brokken als in natvoer verkrijgbaar.

Relevante items

Meer informatie

Ons assortiment is met zorg samengesteld door ervaren dierenartsen, paraveterinairen en een farmaceutisch expert. Kun je een product niet vinden, ontbreekt het in de webshop of heb je een vraag over een bepaald geneesmiddel? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!