Vanwege Hemelvaartsdag worden bestellingen later verzonden

Februari: Maand van de Gebitsverzorging
Gezonde tanden zijn voor je huisdier van levensbelang!

In Nederland is het niet best gesteld met de gebitten van onze honden en katten. Maar liefst 80% van alle honden boven de drie jaar heeft gebitsproblemen. Twee op de drie katten vanaf drie jaar hebben last van hun tanden. Best naar, als je bedenkt dat zij daar zelf niets aan kunnen doen. Een kunstgebit is natuurlijk geen passende oplossing.

Het gebit van je huisdier verdient net zoals je eigen gebit een goede verzorging. Met een goede gebitsverzorging kun je de problemen die met name ontstaan door tandplak voorkomen.

Wat is tandplak?

Tandplak is een nauwelijks zichtbaar laagje dat zich voortdurend op de tanden vormt. Het bestaat uit voedselresten, slijm en bacteriën. Tandplak verkalkt, als het niet wordt verwijderd, na 24 uur tot tandsteen.

Beide veroorzaken ontstoken tandvlees, wat zich weer kan uitbreiden en op den duur kan leiden tot ernstige klachten, zoals verlies van tanden en kiezen of zelfs ontstekingen aan de vitale organen.

Om het belang van gebitsverzorging bij je huisdier onder de aandacht te brengen organiseren veel dierenartsen tijdens de Maand van de Gebitsverzorging speciale acties, zoals korting op een gebitscontrole of extra spreekuren, waarin je tips krijgt over het schoonhouden van het gebit van je hond of kat.

Informatie hierover en de deelnemende dierenartsenpraktijken vind je op Maand van de Gebitsverzorging.

Verwante items

Een natuurlijk voedingssupplement dat helpt gewrichten soepel en mobiel te houden. Bevat veel bouwstenen die nodig zijn voor de opbouw van kraakbeen, vooral bij jonge opgroeiende honden van grote rassen.

Bij verdere vragen zijn wij elke werkdag te bereiken via de chat of via info@dierenapotheek.nl.

Delen
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 1896 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 49,50

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons dagelijks mailen, chatten of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.