Vanwege Hemelvaartsdag worden bestellingen later verzonden

Teken brengen ziektes over

Enkele van deze ziektes zijn:

  • Ziekte van Lyme (Borreliose);
  • Babesiose;
  • Ehrlichiose;
  • Anaplasmose.
Ziekte van Lyme

De bekendste ziekte in Nederland is de ziekte van Lyme. De wordt veroorzaakt door de bacterie Borrelia burgdorferi. Zowel honden als wijzelf kunnen besmet raken met deze bacterie. Bij katten is de ziekte van Lyme zeldzaam. De ziekte openbaart zich in eerste instantie meestal door een rode vaak ringvormige plek op de plaats van de tekenbeet. Snelle behandeling met antibiotica kan verdere problemen voorkomen. Als er niet tijdig behandeld wordt kan de aandoening zich verspreiden.

De parasiet Babesia canis veroorzaakt babesiose bij de hond de ziekte Babesiose. Bij de kat komt dit in Nederland niet voor. Vooral door de Dermacentor teek wordt de ziekte overgebracht. De rode bloedcellen in het lichaam van de hond worden door de parasiet afgebroken. Sloomheid, niet willen eten en koorts zijn vaak de eerste symptomen. Daarna kan bloedarmoede en geelzucht ontstaan en kan er bloed in de urine voorkomen. Indien de ziekte tijdig herkend wordt kan er behandeld worden, zo niet dan gaat de hond eraan dood.

Ehrlichiose
Anaplasmose
Voor meer informatie klik je op onderstaande link:

Bij verdere vragen zijn wij elke werkdag te bereiken via de chat of via info@dierenapotheek.nl.

Delen
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 1960 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 49,50

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons dagelijks mailen, chatten of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.