Vanwege Hemelvaartsdag worden bestellingen later verzonden

Melkgebit kitten

Een kitten wordt zonder tanden geboren hierdoor kan hij de eerste weken optimaal zogen bij de moederpoes. De ontwikkeling van het gebit begint al in de baarmoeder: de tandkiemen voor zowel het melk- als het blijvende gebit worden al voor de geboorte aangelegd. Net als de mens en de hond heeft ook de kat een melk- en een blijvend gebit.

Het melkgebit van een kitten bestaat uit 26 tanden en kiezen. De eerste melktanden komen door wanneer een kitten 2 - 3 weken oud is, vanaf deze leeftijd wordt meestal naast (moeder)melk ook begonnen met vast voedsel.

Wisselen van het melkgebit

Soms verloopt het wisselen niet goed en blijven melktanden achter. Daarom is het verstandig het gebit van je kitten na het wisselen, zo rond 6 à 7 maanden, door je eigen dierenarts te laten controleren. Je kunt dan tegelijkertijd advies krijgen over gebitsverzorging, want het is belangrijk hier al op jonge leeftijd mee te beginnen.

Wanneer je kitten zijn blijvende gebit heeft wil je er natuurlijk voor zorgen dat dit in goede conditie blijft, hij moet er tenslotte zijn hele leven mee doen. Wij helpen je hierbij graag een handje.

Voeding kitten

Soms is het door omstandigheden niet (meer) mogelijk voor de moederpoes om de kittens te zogen. Hiervoor bestaat Milkocat, een melkvervanger speciaal ontwikkeld voor zogende kittens.

Sanimed kitten is afgestemd op de belangrijkste behoefte van een kitten, namelijk groeien. De voeding is licht verteerbaar. Hierdoor heeft jouw kitten een optimale verbranding. Ook is de voeding rijk aan calcium, om aandoeningen aan botten en gewrichten te verkleinen.

Verwante artikelen

Bij verdere vragen zijn wij elke werkdag te bereiken via de chat of via info@dierenapotheek.nl.

Delen
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 1960 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 49,50

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons dagelijks mailen, chatten of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.