Vanwege Hemelvaartsdag worden bestellingen later verzonden

Vliegen in het konijnenhok?

Hoe goed en vaak je het konijnenhok ook schoonmaakt, vliegen kunnen er altijd in. Op zoek naar ontlasting, waarin ze hun eitjes leggen.

Wist je dat een konijn twee soorten keutels poept, gewone keutels en de zogenaamde blindedarmkeutels? Het konijn eet zijn eigen blindedarmkeutels op en haalt hier voedingsstoffen uit. Dit is volkomen normaal. Maar soms zijn deze keutels dun en dan blijven ze aan de anus van het konijn plakken. Als de strontvlieg hierop haar eitjes legt, kan je konijn myiasis (of: madenziekte) krijgen. En dat is een ernstig probleem!

Mysiasis

Stel je voor: de vliegenmaden graven zich in de huid en spieren van het konijn in en vreten daar hun weg vrij. Voor je konijn is dat zeer pijnlijk en de huid zal gaan ontsteken. Mysiasis ontwikkelt zich erg snel, dus wacht vooral niet af en ga direct met je konijn naar de dierenarts!

Voorkom een infectie met vliegenlarven en maden. Dit kan door de vacht goed schoon te houden en je konijn preventief in te sprayen met Nomyiasis.

Verwante artikelen

Bij verdere vragen zijn wij elke werkdag te bereiken via de chat of via info@dierenapotheek.nl.

Delen
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 1960 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 49,50

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons dagelijks mailen, chatten of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.