Vanwege Hemelvaartsdag worden bestellingen later verzonden

Vlooien, ook in de herfst en winter!

Het is een misverstand dat vlooienbestrijding alleen in het voorjaar en de zomer nodig is. Ook in de herfst en winter kan je huisdier last van vlooien hebben. Vlooien vinden het heel prettig dat dan binnen de verwarming aan is. Daarnaast wordt buiten door de hoge luchtvochtigheid de vlooiencyclus nog eens versneld. Dit betekent extra veel eitjes, larven en poppen in huis.

Bij onvoldoende vlooienbestrijding kan dit tot gevolg hebben dat in het voorjaar, wanneer de omstandigheden optimaal zijn, een ware vlooienplaag ontstaat.

Een goede vlooienbestrijding is dus het hele jaar noodzakelijk.

Wist je dat we alleen volwassen vlooien terugvinden op de hond of kat en 95% van de levenscyclus van de vlo zich afspeelt buiten het huisdier? Om vlooien optimaal te kunnen bestrijden is het belangrijk om te weten hoe een vlo zich voortplant. Lees daarom eerst meer over de levenscyclus van de vlo.

Het gevaar zit hem dus in de duizenden eitjes, larven en poppen die zich schuilhouden in het tapijt en tussen de plinten. Alleen de bestrijding van de volwassen vlo is daarom onvoldoende. De behandeling van de omgeving speelt een essentiële rol bij vlooienbestrijding. Iedereen die wel eens een vlooienplaag gehad heeft, kan je vertellen dat het een zeer onprettige ervaring is.

Relevante items

Bij verdere vragen zijn wij elke werkdag te bereiken via de chat of via info@dierenapotheek.nl.

Delen
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 1896 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 49,50

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons dagelijks mailen, chatten of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.