Gratis verzending vanaf €49,50,-

Ruff Rider Roadie

De Ruff Rider Roadie™ Basic is een autogordel en wandeltuig in één en in samenwerking met dierenartsen ontwikkelt en ontworpen in Amerika. Met de Roadie™ Basic autogordel om reist je trouwe viervoeter veilig en comfortabel mee in de auto. Het op een veilige manier vastzetten van je huisdier in de auto, zoals met een autogordel, is binnen de EU verplicht in Duitsland en Spanje. Meer informatie over de regelgeving is te vinden op www.licg.nl. De Roadie™ Basic is ongevoerd en heeft een sluitclip onder de buik waardoor het aan- en uittrekken makkelijker gaat. De buikriem is enkele centimeters verstelbaar.

Meer lezen?

2 artikel(en)

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filters

2 artikel(en)

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een laboratorium in Amerika heeft de Ruff Rider Roadie™ Basic getest op kracht. Uit deze testen is gebleken dat de gordel ruim voldoet aan de SAE Strenght standards, normen die gelden voor de Amerikaanse autogordel voor mensen.

De Roadie™ Basic autogordel is in iedere auto te bevestigen, en op 3 lengtes in te stellen, zodat je zelf kunt bepalen hoe strak of los de hond vastzit. Daarnaast is de Roadie™ Basic ook zeer geschikt om mee te wandelen en om mee af te richten. Aan het tuigje kun je een riem bevestigen zodat je direkt vanuit de auto kunt gaan wandelen met je hond. 

roadie autogordel

 

 

 

meten roadie

Welke maat?

De maat van de gordel is erg belangrijk voor de veiligheid. Het is dus belangrijk dat het opnemen van de maat zorgvuldig gebeurt. Meet de borstomvang van je hond op het dikste punt (grootste omvang van de borstkast meten), net achter de voorpoten terwijl je hond staat. Meet het, met ruimte voor twee (platte) vingers tussen het meetlint en het lijf. 

De maat voor een pup wordt hetzelfde opgemeten als bij een volwassen hond. De Roadie werkt alleen goed wanneer het goed past, dus niet ‘op de groei’ kopen!

Let op ! De juiste maat is altijd een combinatie tussen borstomvang en gewicht! Je moet dus beide controleren.

De Ruff Rider Roadie is beschikbaar in 7 maten:        

maat    gewicht  borstomvang
1.     1-XSM               3,2  -   5,4 kg              28    - 38    cm            
2.     2-SM1   5,9  -   9    kg  40,6 - 50,8 cm
3.     2.5-SM2   9,5  - 15,9 kg  53,3 - 63,5 cm
4.     3-MD1  16,3 - 20,4 kg  66    - 76,2 cm
5.     3.5-MD2  20,9 - 34    kg  78,7 - 83,8 cm
6.     4-LG  34,5 - 43,1 kg  83,3 - 91,4 cm
7.     5-XLG         43,6 + kg                94 cm

Let op!
De afmetingen zijn bij benadering. Ligt de borstomvang of het gewicht van je hond dicht tegen een volgende maat aan, kies dan voor beter draagcomfort een maat groter. 

Gebruiksinstructie

Forceer het omdoen van het tuig nooit! Doe het rustig en voorzichtig, laat je hond eraan wennen! 

banner roadie

 

Meer informatie

Ons assortiment is met zorg samengesteld door ervaren dierenartsen, paraveterinairen en een farmaceutisch expert. Kun je een product niet vinden, ontbreekt het in de webshop of heb je een vraag over een bepaald geneesmiddel? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!