Vanwege Hemelvaartsdag worden bestellingen later verzonden

Filteren
Merk
  Gebruiksvorm
   Aandoening
    Diersoort
    Productsoort
    Waarom Dierenapotheek.nl

    Klantbeoordeling: 9/10 uit 1894 beoordelingen

    Deskundigheid van een dierenarts

    Veilig en betrouwbaar bestellen

    Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

    Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €49,50

    Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €49,50

    Onze standaard verzendkosten zijn €3,95

    Toont alle 2 resultaten

    Kennisbank

    Vraag, advies of hulp nodig? Kies het onderwerp waar je vraag over gaat. Kom je er niet uit, neem dan contact met ons op.

    Overgewicht bij je hond voorkomen

    Net zoals bij mensen krijgt overgewicht bij honden steeds meer de overhand. Wist jij dat de levensverwachting van een hond die te zwaar is, gemiddeld twee jaar korter is?

    Ook als je hond geen tekenen van overgewicht toont is het goed om het gewicht regelmatig te controleren om er zeker van te zijn dat jouw huisdier op zijn ideale gewicht blijft. Ga eens langs bij je eigen dierenarts voor een gewichtscontrole, deze is is vaak gratis. Lees verder…

    Ontwormen op maat

    Vanaf jonge leeftijd lopen honden en katten het risico om met wormen besmet te raken. Ontwormen is niet alleen belangrijk voor de gezondheid van je hond of kat, ook mensen kunnen besmet raken en zeer ernstig ziek worden. Dus ook voor de volksgezondheid en het verminderen van de besmetting van de omgeving is het ontwormen van onze huisdieren ontzettend belangrijk.Lees verder…

    Luchtwegen van het paard

    Gezonde luchtwegen zijn een belangrijke voorwaarde voor een gezond paard. Het minder goed functioneren van de luchtwegen van een paard heeft namelijk direct invloed op het prestatie- en uithoudingsvermogen van het paard. Hoesten doet elk paard wel eens, dat is zeker niet vreemd. Maar wanneer moet je wel actie ondernemen of ondersteunen met middelen om van zijn hoest af te komen? Je leest het in dit artikel.Lees verder…

    Een laboratorium in Amerika heeft de Ruff Rider Roadie™ Basic getest op kracht. Uit deze testen is gebleken dat de gordel ruim voldoet aan de SAE Strenght standards, normen die gelden voor de Amerikaanse autogordel voor mensen.

    De Roadie™ Basic autogordel is in iedere auto te bevestigen, en op 3 lengtes in te stellen, zodat je zelf kunt bepalen hoe strak of los de hond vastzit. Daarnaast is de Roadie™ Basic ook zeer geschikt om mee te wandelen en om mee af te richten. Aan het tuigje kun je een riem bevestigen zodat je direkt vanuit de auto kunt gaan wandelen met je hond.

    Welke maat?

    De maat van de gordel is erg belangrijk voor de veiligheid. Het is dus belangrijk dat het opnemen van de maat zorgvuldig gebeurt. Meet de borstomvang van je hond op het dikste punt (grootste omvang van de borstkast meten), net achter de voorpoten terwijl je hond staat. Meet het, met ruimte voor twee (platte) vingers tussen het meetlint en het lijf. De maat voor een pup wordt hetzelfde opgemeten als bij een volwassen hond. De Roadie werkt alleen goed wanneer het goed past, dus niet ‘op de groei’ kopen!

    Let op ! De juiste maat is altijd een combinatie tussen borstomvang en gewicht! Je moet dus beide controleren.

    De Ruff Rider Roadie is beschikbaar in 7 maten:

    maat   gewicht borstomvang1.     1-XSM              3,2  -   5,4 kg             28    - 38    cm            2.     2-SM1  5,9  -   9    kg 40,6 - 50,8 cm3.     2.5-SM2  9,5  - 15,9 kg 53,3 - 63,5 cm4.     3-MD1 16,3 - 20,4 kg 66    - 76,2 cm5.     3.5-MD2 20,9 - 34    kg 78,7 - 83,8 cm6.     4-LG 34,5 - 43,1 kg 83,3 - 91,4 cm7.     5-XLG        43,6 + kg               94 cm

     

    Let op!
    De afmetingen zijn bij benadering. Ligt de borstomvang of het gewicht van je hond dicht tegen een volgende maat aan, kies dan voor beter draagcomfort een maat groter.

     

    Gebruiksinstructie

    Forceer het omdoen van het tuig nooit! Doe het rustig en voorzichtig, laat je hond eraan wennen!

    Waarom Dierenapotheek.nl

    Klantbeoordeling: 9/10 uit 1894 beoordelingen

    Deskundigheid van een dierenarts

    Veilig en betrouwbaar bestellen

    Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

    Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 49,50

    Advies van een dierenarts nodig?

    Je kunt ons dagelijks mailen, chatten of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.