Duodrops

Duodrops

Merk: Duodrops

Oogdruppels voor de hond of kat die kunnen worden ingezet als kunsttraan.

15,95

Levertijd:

Bij aankoop van dit product ontvang je 15 Buddycoins!

Op voorraad

Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2129 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95

Product informatie

Duodrops zijn oogdruppels voor de hond of kat die kunnen worden ingezet als kunsttraan. Het kan gebruikt worden voor het vochtig houden van te droge ogen, wanneer de eigen traanproductie van hond of kat ontoereikend is.

Duodrops bevat de werkzame stoffen polyvidon en cellulosederivaat. Door deze stoffen is de viscositeit (stroperigheid) van de kunsttraan niet onnodig hoog.

Duodrops is een steriele, visceuze (stroperige), neutrale en isotone vloeistof. Het draagt bij aan de vermindering van de oppervlaktespanning van het oog. Door de speciale keuze van de vloeistof is dit product niet schadelijk voor het hoornvlies en slijmvlies (cornea- en conjunctiva-epitheel). Duodrops bevat geen calcium-onttrekkende hulpstoffen en is niet nadelig voor de intercellulaire binding van de epitheelcellen van het hoornvlies.

Toepassing

  • Vochtig houden van de ogen, wanneer de eigen traanproductie ontoereikend is: 1 of meerdere druppels op het oog aanbrengen, tot ieder uur 1 druppel.
  • Bevochtiging van de ogen bij het niet sluiten van de oogleden gedurende algemene verdoving (narcose): enkele druppels op het oog aanbrengen.
  • Reinigen van de ogen of het verwijderen van slaapjes: 1 of meerdere druppels in het oog aanbrengen.
  • Bij traanstrepen: 2 tot 3 maal daags, 1 of 2 druppels in het oog aanbrengen.
  • Traanstreepjes kunnen verwijderd worden door Duodrops op een watje te druppelen en hiermee de omgeving van het oog schoon te maken.

Bewaren

Kamertemperatuur: 15 – 25 graden. Aangebroken verpakking: 30 dagen houdbaar, indien bij kamertemperatuur en in het donker bewaard. Buiten gebruik van kinderen bewaren.

Inhoud

10 ml

Tip van de dierenarts

Traanstrepen kun je snel verwijderen door Duodrops op een watje te druppelen. Maak de omgeving om het oog en de traanstrepen schoon. Wanneer je Duodrops regelmatig in het oog druppelt, zullen de traanstrepen vallen.