Pavo SOS pakket

Merk: Pavo

Pavo SOS pakket

Merk: Pavo

Pavo S.O.S. Kit bevat alle noodzakelijke voedingen voor de eerste 2 levensdagen van een veulen wanneer er problemen zijn met de melkgift van de merrie.

106,60

Levertijd:

Bij aankoop van dit product ontvang je 106 Buddycoins!

Op voorraad

Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 1851 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €49,50

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €49,50

Onze standaard verzendkosten zijn €3,95

Product informatie

De eerste melk van de merrie wordt ook wel biestmelk of colostrum genoemd. Deze melk bevat een hoog gehalte aan afweerstoffen die het veulen gedurende de eerste maanden beschermt. Probeer alsnog zoveel mogelijk merriebiest met behulp van een fles met speen aan het veulen te verstrekken. Mocht dit niet slagen dan kan gezocht worden naar een merrie in de omgeving die nog biest geeft. De Pavo S.O.S. Kit bevat alle noodzakelijke voedingen voor de eerste 2 levensdagen van een veulen.

Gebruik

Stap 1: bereiding van 1 liter veulenmelk (1 liter = 1000 ml)

Neem een pan met een inhoud van minimaal 1 liter. Doe hierin 300 ml koud water. Vul dit aan met 400 ml kokend water. U heeft nu 700 ml water met een temperatuur van ± 60 °C. Voeg 1 maatschepje ( = 100 gram) Pavo-Veulenmelk poeder toe en roer tot alle veulenmelkpoeder is opgelost. Voeg al roerend 300 ml koud water toe. U heeft nu 1 liter handwarme veulenmelk (temperatuur van ± 40 °C).

Stap 2: bereiding biestmelk

Voeg al roerend de volledige inhoud van één Pavo-Biest sachet ( = 150 gram) toe aan 1 liter handwarme veulenmelk en roer tot alle biestpoeder is opgelost.

Stap 3: toedienen biestmelk

Knip het bovenste puntje van de speen af met een schaar. Hierdoor ontstaat een kleine opening waardoor het veulen de melk kan opzuigen. Verstrek om het uur ca. 250 ml handwarme biestmelk (± 40 °C) met behulp van de bijgeleverde fles met speen.Herhaal stap 1 t/m 3 voor de bereiding van het 2e sachet met Pavo-Biest. Na het verstrekken van het 2e sachet kan het veulen gevoerd worden met uitsluitend veulenmelk aan de hand van het bijgevoegde voedingsschema. Probeer de veulens zeer vaak kleine hoeveelheden melk te verstrekken (paarden 18 maal 400 ml per keer, pony’s 18 maal 240 ml per keer).

Tips

Pavo S.O.S. Kit vlak na de geboorte van het veulen gebruiken, wanneer er problemen zijn met de melkgift van de merrie (liefst binnen 3 uur, uiterlijk binnen 12 uur na de geboorte verstrekken) Laat voor alle zekerheid de dierenarts binnen 24 uur een algehele controle op uw veulen uitvoeren. U kunt het beste de melk ‘au bain-marie’ verwarmen of warm houden. Au bain-marie is het verwarmen in of boven een warmwaterbad. Neem een pan of een kom met een minimale inhoud van 1 liter en plaats deze in of boven een grotere pan met heet water. Au bain-marie verwarmen werkt preventief tegen schiften en aanbranden.De biestmelk nooit in de magnetron opwarmen. De afweerstoffen in de biestmelk kunnen de beschermende werking door de hoge temperatuur verliezen. De veulenmelk mag wel met behulp van een magnetron opgewarmd worden.

Inhoud

De kit bestaat uit 300 gram (=2 sachets) Pavo Biest met alle noodzakelijke afweerstoffen, een fles met speen, 1,5 kg Veulenmelk en een handige handleiding.

Bijsluiter

Op dit product is geen bijsluiter van toepassing.