Puur Tranquil Paard (voorheen Puur Rust) 500 gram

Merk: PUUR

Puur Tranquil Paard (voorheen Puur Rust) 500 gram

Merk: PUUR

voedingssupplement dat ingezet kan worden bij ongemak en spanning, zonder vermindering van alertheid

74,95

Levertijd:

Bij aankoop van dit product ontvang je 74 Buddycoins!

Op voorraad

Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 2092 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €4,95

Product informatie

Puur Tranquil – Puur Rust

Langdurig transport en ongewone situaties zijn meestal factoren die een dier angst of spanning kunnen geven. Puur Tranquil is een natuurlijk supplement van mineralen en kruiden. Van deze bestanddelen is bekend dat ze ondersteuning bieden bij ongemak en spanning. Ook ter ondersteuning tijdens training of wedstrijd.

Indicaties

  • Bij spanningen en onrust
  • Bij ongewone situaties zoals: langdurig transport of een vliegreis, rondom oud en nieuw, tijdens het wedstrijdseizoen, bij verhuizing of verlies van een stalgenoot of maatje
  • Bij paarden die (langdurig) op rust moeten omdat ze zich niet lekker voelen, een blessure hebben of geopereerd zijn
  • Bij overmatig druk gedrag (kijkerigheid)

Dosering en toepassing

Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft:De optimale dosering is 1 – 2 x daags:

  • Paard 1 maatschep
  • Pony 3/4 maatschep

1 maatschep bevat ongeveer 4 gram

Ieder dier reageert verschillend op de genoemde dosering. Bij uitblijven van voldoende resultaat mag de dosering worden verhoogd tot maximaal 3 x de aangegeven dosering. Bouw hierna de dosering weer af naar de normale dagdosering.

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Toediening

Voor een optimale werking van het aanvullend diervoeder Puur Tranquil kunnen de kruiden door het voer worden geven. In verband met acceptatie is het raadzaam de dosering langzaam op te bouwen tot de aangegeven dosering.

Bij een tijdelijke spannende situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Begin het liefst 1 week van te voren Ga na het verdwijnen van de klacht of na de periode van onrust nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij een langdurige spanning is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Na vermindering van de klachten kunt u overgaan op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk wanneer de klachten verminderen of verdwenen zijn tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan bij chronische klachten gedurende lange tijd worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct als de klachten daartoe aanleiding geven.

Bijsluiter

Op dit product is geen bijsluiter van toepassing.