REMEND® Lubrigel

Merk: Bayer

REMEND® Lubrigel

Merk: Bayer

Remend Lubrigel is een verzorgende traanvochtvervanger, die kan worden gebruikt voor een droog oogoppervlak bij hond en kat.

110,18

Levertijd:

Bij aankoop van dit product ontvang je 110 Buddycoins!

Op voorraad

Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 1851 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €49,50

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €49,50

Onze standaard verzendkosten zijn €3,95

Product informatie

Net als mensen kunnen ook honden en katten soms last hebben van droge ogen. Bij honden is dit vaak een gevolg van een onvoldoende traanproductie, maar er zijn ook andere oorzaken van droge ogen.

Droge ogen ontstaan als er onvoldoende traanvocht aanwezig is. Dit kan komen omdat er onvoldoende tranen geproduceerd worden, bijvoorbeeld door een beschadigde traanklier, of omdat er meer verlies is van tranen, bijvoorbeeld bij een slecht afgestelde ventilatie of bepaalde oogaandoeningen zoals ectropion. Een beschadigde traanklier komt vaak voor en is zelfs erg bekend bij bepaalde hondenrassen zoals Yorkshire Terriërs, Lhasa Apsos, Shih-Tzus, Pekinezen en Cavalier King Charles Spaniëls.

Typische symptomen van droge ogen zijn:

• Conjunctivitis (vaak recidiverend)
• Oogafscheiding, tranen
• Oneffen hoornvliesoppervlak dat er dof uitziet
• Corneale vascularisatie/pigmentatie
• Corneale beschadiging (komt vaak terug en kan langzaam genezen)

Zonder behandeling zullen de secundaire veranderingen geassocieerd met droge ogen blijven toenemen en uiteindelijk leiden tot blindheid. De aandoening is ook pijnlijk, dus vroegtijdige detectie en behandeling is essentieel om secundaire
veranderingen tot een minimum te beperken en ongemak te verlichten. Bij droge ogen is het nuttig om druppels toe te dienen die het oogoppervlak hydrateren en bevochtigen.Extra traansuppletie kan helpen om de ogen zo comfortabel en pijnvrij mogelijk te houden. Het gecrosslinkt hyaluronzuur in Remend® bleek “pseudoplastische” eigenschappen te vertonen, die als een belangrijke factor voor het comfort van het oogoppervlak worden beschouwd, aangezien de gel hierdoor kan verdunnen tijdens het knipperen. Deze eigenschap werd niet gezien bij andere oogbevochtigende middelen met niet-gecrosslinkt hyaluronzuur. Remend® Lubrigel voor droge ogen kan gebruikt worden wanneer hydratatie en bevochtiging van de ogen nodig is. Een tweemaal daagse toediening zorgt voor therapietrouw bij de eigenaren van honden.

Bijsluiter

Op dit product is geen bijsluiter van toepassing.