Gratis verzending vanaf €49,50,-

menu
Swipe to the left

Goed gechipt

25 april 2018 Geen reacties

Vrijdagmorgen, kwart voor acht. De praktijk is net open en een van onze cliënten staat met een slaperig hoofd en een kattenmand voor de balie. Hij vond de avond ervoor een Siamese kat. Of we willen kijken of het dier was gechipt, zodat het dier weer terug kon naar de eigenaar.

Een van onze assistentes wist zich met die vraag wel raad. Ze controleerde de chip van de Siamees en gelukkig was de poes geregistreerd. En gelukkig stonden ook de telefoonnummers erbij, dus kon de eigenaar snel worden gebeld.

Op straat
De man had de Siamees de avond ervoor bijna onder de auto gehad, hij kon nog op tijd remmen, maar het scheelde niet veel. Ondanks de draaiende motor was de poes onder de auto gaan zitten. En tot zijn grote verbazing sprong het dier, na een vriendelijk ‘poespoes’ in de auto. Welke kat doet dat? Veilig in de auto had de man haar mee naar huis genomen. Omdat het te laat was om nog bij de Dierenambulance of Amivedi terecht te kunnen, besloot hij de poes die nacht bij zijn eigen twee poezen in huis te houden. Je kon het dier toch niet zomaar weer op straat zetten? En midden in de nacht een dierenarts bellen was geen optie, het was immers geen spoedgeval.

Nachtrust?
De Siamees bleek behoorlijk krols te zijn en was erg aanhalig. Aan haar stembanden mankeerde niets, want schreeuwen kon ze als de beste! Ten opzichte van de andere twee poezen was ze duidelijk de baas. Even wennen en blazen, maar na een paar uur ging het onderling redelijk en ze hadden de ruimte. Tijd om naar bed te gaan. Maar van slapen kwam weinig: het was even vijf minuten stil en dan begon de Siamees uit krolsigheid weer te miauwen. Met andere woorden: niemand deed een oog dicht, ook de katten niet.

Herenigd
De eigenaren bleken aan de andere kant van de wijk te wonen. Ze hadden hun Siamese kat de hele middag en avond lopen zoeken en zelf hadden ze ook geen oog dichtgedaan. Ze waren dan ook erg opgelucht en blij dat hun dier weer terecht was. De Siamees was acht maanden oud, voor de eerste keer krols en dus …. ontsnapt. In onze praktijk zien we dat dieren wel zijn gechipt, maar niet altijd zijn geregistreerd. Of de eigenaar is verhuisd, maar heeft de adreswijziging niet in de databank laten aanpassen. Gelukkig kon deze Siamees snel met de eigenaren worden herenigd. En, heel verstandig van de eigenaren, ze maakten ook meteen een afspraak om de poes te laten steriliseren.