Heeft je hond diarree? Dit kun je jouw maatje (beter niet) geven

Je hond heeft diarree. Waarschijnlijk pak je meteen je telefoon en begint te Googelen. In je zoekresultaten kom je allerlei oorzaken en vooral ook oplossingen tegen. Van Norit tot Brinta en van Imodium tot gekookte kip met rijst. Niet alle antwoorden van Google zijn altijd even betrouwbaar. Dus wat kun je nou eigenlijk wel en wat beter niet aan je hond geven wanneer hij last heeft van waterdunne ontlasting?

Je hond ontwormen om diarree te voorkomen of te verhelpen

Diarree bij je hond kan verschillende oorzaken hebben. Een daarvan is het meedragen van parasieten, waaronder wormen. Om te voorkomen dat je hond last krijgt van diarree door een ‘besmetting’ met wormen, is het belangrijk dat jouw maatje regelmatig wordt ontwormd.

Chronische diarree bij je hond

Diarree bij honden komt regelmatig voor. In de meeste gevallen ontstaat er diarree doordat er iets in het lichaam zit, wat daar niet thuishoort. Door middel van diarree wordt dit uit het lichaam van de hond verwijderd. In sommige gevallen gaat de diarree niet over, dan kan er sprake zijn van chronische diarree.
Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2279 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

98% van onze klanten beveelt ons aan
Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van tips en informatie bij (mogelijke) andere aandoeningen bij honden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.