Filteren
Merk
Gebruiksvorm
Aandoening
Diersoort
Productsoort

Visverzorging bij zieke of gewonde vissen

Een vis verzorgen kan lastig zijn. Wanneer een vis ziek of gewond is, is het noodzakelijk dat deze wordt behandeld. Met behulp van het kalmeringsmiddel Fish Pharma Fish Calm kun je (de wonden van) je koi in alle rust behandelen. Heeft jouw vis een bacteriële infectie? Gebruik dan de Fish Pharma Woundgel om de infectie zo snel mogelijk te laten verdwijnen.

Trichodina bij vissen

Trichodina is een eencellige parasiet die zich in de koi ‘boort’. De parasiet veroorzaakt jeuk, waardoor de koi gaat ‘flitsen’ en springen. Hij hoopt op deze manier van de jeuk af te komen.

Wanneer de kwaliteit van het water slecht is, kan de Trichodina-parasiet zich razendsnel vermenigvuldigen. Wanneer een vis besmet is met Trichodina kunnen de volgende symptomen optreden:

  • Verhoogde slijmproductie
  • Flitsen en springen
  • Luchthappen
  • Lusteloosheid
  • Op de bodem gaan liggen
  • Aangetaste kieuwen
  • Huidbeschadiging

Heel jonge vissen kunnen zelfs overlijden aan de Trichodina-parasiet.

Door beschadiging en verzwakking krijgen andere parasieten een kans om toe te slaan. Hierbij kunnen er bacteriële infecties ontstaan en kan je vis nóg zieker worden.

Zorg dus dat de waterkwaliteit goed is en behandel, bij verdenking van Trichodina, het water met bijvoorbeeld Fish Pharma Calin. Dit is een koi-medicijn tegen Trichodina dat je over de gehele vijver kunt verdelen.

Ondersteuning van vissen na ziekte

Wanneer je vis weer beter is, kan het nog wat verzwakt zijn. Om hem snel aan te laten sterken en te voorkomen dat hij binnenkort weer ziek wordt, kun je een vitaminepreparaat gebruiken. Fish Pharma Fishvits is perfect om te gebruiken in een aquarium of quarantaine-systeem, om de zieke vis na een behandeling te ondersteunen.

Meer informatie over visverzorging

Bij Dierenapotheek.nl vind je een met zorg samengesteld assortiment met de beste supplementen en medicijnen. Dit assortiment is samengesteld door ervaren dierenartsen, paraveterinairen en een farmaceutisch expert. Zo kun jij ervan uitgaan dat je altijd het beste van het beste in huis haalt. Kun je een product niet vinden, ontbreekt het in de webshop of heb je een vraag over jouw vis of over een bepaald geneesmiddel? Neem dan contact met ons op.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2276 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95