Filteren
Merk
Gebruiksvorm
Aandoening
Diersoort
Productsoort

Gewrichtsproblemen bij honden

Iedere hondeneigenaar wil dat zijn hond fit en gezond is en vol energie zit. Toch hebben veel honden gedurende hun leven gewrichtsproblemen. Hierbij zijn grootte, gewicht, leeftijd en de groeisnelheid van je huisdier van grote invloed. Gewrichtsproblemen kunnen voorkomen bij honden van alle rassen en leeftijden.

Artrose hond

Artrose is een, voor je hond pijnlijke, ontsteking door slijtage in de gewrichten. Dit kan voorkomen omdat de hond oud is of bijvoorbeeld overgewicht heeft. Hierdoor heeft een hond pijn bij het lopen en gaat het bewegen steeds moeilijker. Artrose bij honden komt vaak voor: één op de vijf honden krijgt last van artrose. Dit kan heel vervelend zijn voor jezelf, maar nog pijnlijker en vervelender voor jouw hond.

Symptomen artrose bij honden

Bij (vergevorderde) artrose heeft een hond veel pijn bij het lopen en bewegen. Een hond zal dan ook minder snel in beweging komen als dit niet nodig is. Als je hond artrose heeft, zijn de symptomen helaas niet altijd te herkennen. Daarnaast laten niet alle honden het merken als ze pijn hebben.

Artrose bij honden kun je herkennen aan:

  • stijfheid, stramheid
  • moeilijker opstaan en gaan liggen
  • trager lopen
  • snel gaat zitten of liggen
  • minder vrolijk of zelfs humeurig
  • gekke reactie bij aanraken

Als je hond een van deze symptomen heeft, is het goed om je hond te laten onderzoeken door een deskundige orthopedisch dierenarts.

Voedingssupplement bij artrose hond

Bij Dierenapotheek.nl vind je verschillende voedingsupplementen die artrose iets meer draagbaar maken. Helaas zijn deze supplementen op zichzelf vrijwel nooit voldoende om artrose te behandelen. Hierbij is het altijd aan te raden om een medicijn tegen artrose toe te dienen. Heb je hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag met een passend advies.

Producten voor sterke en soepele gewrichten van honden - verschillende merken

Voor het goed functioneren van de gewrichten bij honden, speelt kraakbeen een belangrijke rol. In ons assortiment hebben wij diverse diergeneesmiddelen die het kraakbeen ondersteunen en/of een pijnstillende en ontstekingsremmende werking hebben.

Aspitol Plus
Bioflexa
Cosequin DS
Doils Joint
Flexadin Advanced
Flexadin Plus
Fortiflex
Omegard
PrimeVal Gelatinaat
PUUR Dyspla
PUUR Glucosamine Extra
Synopet

Relevante items over gewrichtsproblemen bij honden

Wil jij meer weten over gewrichtsproblemen bij honden? Lees dan onderstaande items!

- Artrose bij de hond
- Gewrichtsproblemen bij honden
- Voedingssupplementen voor sterke en soepele gewrichten

Meer informatie over gewrichtsproblemen bij honden

Het assortiment producten tegen artrose en gewrichtsproblemen bij honden is samengesteld door onze ervaren dierenartsen. Kun je een bepaald product niet vinden in onze website, of heb je vragen over onze producten voor gewrichten van honden? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2288 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95