Filteren
Merk
Gebruiksvorm
Aandoening
Diersoort
Productsoort
Eenvoudig medicijnen toedienen bij je kat

Niet iedere kat komt vrolijk naar je toelopen wanneer je met medicijnen in de aanslag staat. Om een dagelijkse ‘strijd’ te voorkomen, hebben wij bij Dierenapotheek.nl een aantal handige producten in het assortiment om medicatie bij je kat toe te dienen.

Met doseerspuiten kun je eenvoudig de juiste hoeveelheid medicijnen toedienen. Wij hebben doseerspuiten beschikbaar voor 1cc, 5cc, 10cc en 20 cc.

De Easypill maakt het geven van tabletten een stuk gemakkelijker. De Easypill is een voedingssupplement, in de vorm van een snoepje, waar je een tablet in kunt verstoppen. Dit product heeft een aantrekkelijke smaak, geur en samenstelling. De vorm en de smaak van het medicijn wordt hiermee gemaskeerd, waardoor je kat het opeens geen probleem meer vindt om dit op te eten. De Easypill kun je in grootte aanpassen, waardoor het geschikt is voor elk type tablet. Eventuele restanten kunnen worden samengekneed, om vervolgens opnieuw te gebruiken.

Andere producten om het toedienen van medicijnen bij je kat te vereenvoudigen zijn bijvoorbeeld een Pillenschieter, Tabletvergruizer of Tabletdeler.

Likken, krabben en bijten bij huidproblemen of na een operatie voorkomen

Wie kent ze niet? De klassieke kunststof nekkraag bij huisdieren om likken, krabben en bijten te voorkomen op plekken waar dat tijdelijk niet mag. Het oogt vaak erg zielig en zo’n plastic kap zit natuurlijk niet erg comfortabel. Gelukkig zijn er een aantal diervriendelijke alternatieven.

Bijvoorbeeld de Jacketz Medical Body Suit. Dit is een een beschermende body, gemaakt van elastische en ademende stof. Jacketz geven je kat alle bewegingsvrijheid en zijn gemakkelijk aan- en uit te trekken.

Naast dat de Jacketz voorkomen dat kwetsbare plekken door likken, krabben of bijten worden aangetast, kunnen ze ook worden gebruikt bij angst. Door het dragen van de body suit, voelt je kat een lichte druk rondom de romp. Dit geeft sommige katten een extra veilig en geborgen gevoel. Heeft je kat snel last van stress? Dan kan hij of zij baat hebben bij het dragen van een Jacketz body suit.

De Suitical Recovery Suit voor katten is een professioneel alternatief voor de ‘kraag’ en bandage. Dit product is onder andere geschikt voor huidproblemen, het beschermen van wonden, hot spots en lichte incontinentie. In tegenstelling tot de klassieke kraag, biedt deze recovery suit ook bescherming van buitenaf. Denk aan kinderen of andere dieren die met je kat willen spelen.

Toch liever geen body suit, maar alleen bescherming rondom de nek? Kies dan voor een opblaasbare recovery kraag of de comfortabele beschermkraag van Zenpet.

Een hygiënische en gezonde leefomgeving voor je kat

Soms ruik je het meteen als je ergens binnenkomt: hier woont een kat. Dit wil jij natuurlijk voorkomen. Voor jezelf, voor je kat én voor je visite. Jouw maatje verdient een hygiënische en frisse leefomgeving.

Begin bij de kattenbak. Katten houden van een schone kattenbak. En ook jij wordt gelukkiger van een kattenbak zonder stank.

De Cat Litter Company Health Indicator zorgt tevens voor het verminderen van geurtjes, maar helpt daarnaast ook bij het vroegtijdig opsporen van ziektes. Wanneer deze kattenbakvulling verkleurt, kan dit een indicatie zijn dat je kat ziek is. Hiermee kun je, al voordat er ziektesymptomen ontstaan, actie ondernemen.

Met behulp van Powerfull Cage Cleaner kun je eenvoudig onder andere kattenbakken, kattenverblijven en kattenreismanden reinigen. Deze krachtige ontvettende reiniger heeft een heerlijke eucalyptusgeur, welke katten als rustgevend ervaren. Bovendien helpt de eucalyptus de luchtwegen vrij te houden en heeft het gebruik van de Powerfull Cage Cleaner een echt ‘wellness-effect’ op je kat.

Ondersteuning van botten, pezen en spieren

Net als mensen, kunnen ook katten wel wat ondersteuning gebruiken voor gezonde botten, pezen en spieren. Onder andere het merk PUUR heeft een aantal fijne producten die geschikt zijn voor je kat. Bijvoorbeeld PUUR Tendo, een aanvullend diervoeder ter ondersteuning van het peesweefsel. Of PUUR Muscle Mass, voor de toename van de spierkracht en bij spierproblemen. PUUR Os ondersteunt de botten en het beenvlies. Bekijk ons assortiment voor alle overige producten van PUUR.

Overige producten voor je kat

Naast bovenstaande supplementen en hulpmiddelen, zijn er nog een aantal handige producten die je kunnen helpen bij de verzorging van je kat. Denk aan een digitale dierenthermometer, een stevige vlooienkam en een handige nagelknipper. Bekijk het volledige assortiment voor katten om alle producten te ontdekken.

Dit assortiment is samengesteld door ervaren dierenartsen, paraveterinairen en een farmaceutisch expert. Zo kun jij ervan uitgaan dat je altijd het beste van het beste in huis haalt. Kun je een product niet vinden, ontbreekt het in de webshop of heb je een vraag over een bepaald geneesmiddel? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2265 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95