Filteren
Merk
Gebruiksvorm
Aandoening
Diersoort
Productsoort

Angst bij een kat

Een verhuizing of verbouwing thuis, een bezoekje aan de dierenarts of drukke feestdagen zoals een rumoerige jaarwisseling: katten zijn er niet dol op. Hierdoor kan jouw kat plotseling angstig worden. Bij een angstige kat verandert het gedrag direct en kan hij erg prikkelbaar worden en zelfs krabben. Anderzijds trekken ze zich helemaal terug en sproeien ze urine om hun angst te uiten.

Ga jij verhuizen met je kat? Lees dan zeker de handige tips in ons blogartikel even door.

Verminder angst bij katten

Niemand wil natuurlijk een angstige kat thuis hebben zitten. Speel daarom vroegtijdig in zodat je het gedrag van jouw kat in de hand houdt. Weet je bijvoorbeeld dat er binnenkort een spannende dag aan zit te komen waardoor de kat flink van slag kan raken? Begin dan vroegtijdig met wat extra hulp hiertegen. Zo kun je een rustgevend voedingssupplement aan het voer van de kat toevoegen. Hierdoor raakt een kat veel minder snel overprikkeld. Ook kun je kiezen voor natuurlijke verdamper of spray met een rustgevende geur die door je kat als prettige wordt ervaren. Neem bijvoorbeeld de Feliway Classic. Door de natuurlijk gezichtsferomonen van de kat na te maken geeft Feliway een gevoel van vertrouwen en veiligheid in de kat zijn omgeving.

Vuurwerk: een bron van angst bij katten

Tijdens oud en nieuw ligt het stressgehalte van huisdieren steevast torenhoog. Ook bij katten. De rotjes van de buurjongens, de vuurpijlen van de overburen of die eindeloze honderdduizendklapper even verderop: vuurwerk is een kriem voor jouw kat. Waar je vooraf in kunt spelen met diverse rustgevende middelen, werkt het in veel gevallen ook om jouw kat aan de harde knallen te laten wennen. Het is wellicht geen gezellige klus, maar zal uiteindelijk veel profijt hebben. Je zou het vooraf kunnen ‘oefenen’ met de Tinley Gedragstherapie CD Vuurwerk en Onweer. Hoe eerder je hiermee begint bij een kitten, hoe sneller de harde geluiden normaal voor een kat is. Dit werkt ook bij angst voor onweer.

Relevante items voor gedrag en angst katten

Wil jij meer weten over katten in de algemene zin of de verzorging van katten? Dan verwijzen we je graag door naar de volgende relevante items:

Stress en angst bij katten

Hoe verminder je stress en angst bij je huisdier?

Gebitsverzorging voor katten

Meer informatie over gedrag en angst bij katten

Bij Dierenapotheek.nl vind jij binnen enkele klikken de producten die jij nodig hebt om jouw kat te kalmeren en angst en stress tegen te gaan. Ons assortiment aan producten is met zorg samengesteld door dierenartsen, paraveterinairen en farmaceutische experts. Heb jij vragen over de producten die angst bij katten wegnemen of kun jij een bepaald product niet vinden? Neem dan gerust contact met ons op zodat wij jou snel verder kunnen helpen. Wij informeren je namelijk graag over katten en het gedrag of angst bij katten. Wie op werkdagen voor 20.00 uur bestelt, kan op een zeer snelle verzending rekenen. Nog diezelfde dag geven wij jouw pakket namelijk mee met de postbode.

Heb je ook nog een hond of ander huisdier thuis rondlopen? Ook dan helpen we je uiteraard heel graag verder. Zo weten wij ook alles over het gedrag en angst bij honden.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2279 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95