Filteren
Merk
Gebruiksvorm
Aandoening
Diersoort
Productsoort

Toont alle 3 resultaten

Verwondingen bij vogels

Verwondingen bij vogels ontstaan vrij gemakkelijk. Door een gevecht, een ongeluk of ongeschikte speeltjes kunnen zowel kleine als grote wonden ontstaan. Ook komen ‘gaasverwondingen’ en ringverwondingen regelmatig voor. Kleine wondjes genezen in de meeste gevallen vanzelf, maar kunnen voor een spoedig herstel wel wat hulp gebruiken. Met de juiste wondverzorging voor je vogel weet je zeker dat een wond goed en snel herstelt. Grotere wonden, vooral die aan de kop, dienen altijd door een dierenarts te worden behandeld.

Wondverzorging bij de vogel

Een gewonde vogel dient altijd apart gezet te worden. De kans bestaat anders dat andere vogels aan de wond gaan pikken. Net als bij mensen, start je de wondverzorging bij vogels met het ontsmetten van de wond. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een Betadine-oplossing. Indien nodig kan de wond worden verbonden. Om te voorkomen dat een vogel aan de wond gaat pikken, kan een nekkraag worden omgedaan.

Naast het direct ontsmetten van de wond, kun je de wond blijven verzorgen om de heling te versnellen. Een goed product hiervoor is Vetramil. Vetramil wondzalf bevat zuivere, medicinale honing met een hoog enzymgehalte. Deze enzymen produceren in een vochtige wond kleine hoeveelheden waterstofperoxide. Hierdoor wordt de wond binnen een paar dagen schoon en bacterievrij. De honing zorgt voor een versnelde wondheling en het helen van de beschadigde huid.

Gewonde vogel gevonden

Heb je een gewonde vogel gevonden en heb je dus zelf niet de mogelijkheid om hem apart te zetten of te verzorgen? Doe dan het volgende:

  • Vang de vogel door voorzichtig een (thee)doek over de vogel te gooien. Op deze manier kan hij niet wegvliegen. Lukt het vangen niet? Bel dan direct de dierenambulance.
  • Doe de vogel in een doos met voldoende luchtgaten. Voelt de vogel koud aan of is het nog een erg jong vogeltje dat nog kaal is of enkel donshaartjes heeft? Leg er dan een in een handdoek gewikkelde warme (geen hete!) kruik bij.
  • Was je handen goed na het aanraken van de vogel.
  • Geef de vogel GEEN water of voer.
  • Breng de vogel naar een vogelasiel of laat de dierenambulance de vogel ophalen.

Meer informatie over wondverzorging bij vogels

Ons assortiment wondverzorging voor vogels is samengesteld door ervaren dierenartsen, paraveterinairen en een farmaceutisch expert. Zo kun je ervan uitgaan dat je altijd de beste kwaliteit producten in huis haalt. Weet jij niet welk product de wond van jouw vogel het beste kan genezen? Of heb je vragen over onze producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder! Naast wondverzorging voor vogels kun je bij ons ook terecht voor alles voor de huid en veren van je vogel, maar ben je bijvoorbeeld ook aan het juiste adres als je op zoek bent naar middel om jouw vogel te ontwormen.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2289 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95