Over ons

Het beste voor je dier begint hier! Met die belofte begon Dierenapotheek.nl enige jaren geleden een online winkel. Een winkel met een groot assortiment diergeneesmiddelen, dierverzorgingsproducten, voedingssupplementen en dieetvoer. Kortom alles voor jouw hond, kat, paard, knaagdier en vogel.

Hoe is Dierenapotheek.nl ontstaan?

"Samen met een compagnon heb ik ruim 25 jaar een eigen dierenartsenpraktijk voor huisdieren en landbouwhuisdieren gehad. Vanuit deze praktijk heb ik in 2012 Dierenapotheek.nl opgericht. Juist door het vele contact met huisdiereigenaren in de spreekkamer, merkten wij dat er online nog kansen waren om de consument extra gemak te bieden in het bestellen van diergeneesmiddelen, dieetvoer en supplementen. De reacties waren vanaf het begin erg positief en vol passie zijn we aan dit nieuwe project begonnen!

Waarom ben je gestart met Dierenapotheek.nl?

"Dieren genezen staat bij ons hoog in het vaandel. Dat blijft ook altijd zo. Maar we zagen een aantal jaren geleden een paar verschuivingen. Zo kregen we steeds vaker de vraag of goede diergeneesmiddelen ook online beschikbaar zijn. Gewoon via een webshop die doet wat hij belooft, waar je veilig kunt bestellen en goede producten kunt vinden. Tegelijkertijd wilden wij ons meer gaan richten op het voorkomen van dierziekten, preventie dus. Want voorkomen is beter dan genezen. Ik ben hier verder over gaan nadenken en het begon eerlijk gezegd behoorlijk te kriebelen om zelf een online winkel te beginnen. En dat heb ik dus gedaan."

Hoe kwam je tot de keuze van producten?

"Dat was niet zo moeilijk. Op de eerste plaats heeft een van onze dierenartsen jarenlang in de farmaceutische branche gewerkt. Daar hebben we dus ruime ervaring mee. We hebben natuurlijk ook in onze kliniek al goede ervaringen met verschillende producten. Denk aan middelen ter bestrijding van parasieten en ter voorkoming van maag- en darmproblemen bij honden en katten. Maar mensen houden bijvoorbeeld ook konijnen, knaagdieren en vogels. Daar hebben we het assortiment nu volledig op aangepast. Inmiddels behoren we tot een van de betere webshops van Nederland."

Wat vind je voor de klanten van Dierenapotheek.nl belangrijk?

"Ik denk dat zij snel het product willen vinden waarnaar zij op zoek zijn. Maar ook dat zij betrouwbare informatie krijgen over het toedienen van middelen. Dat is een van de redenen waarom wij bij vrijwel elk product een bijsluiter hebben. In onze Kennisbank leggen we uit dat zelf dokteren niet altijd de juiste oplossing is, maar dat mensen bij sommige verschijnselen vooral direct naar hun eigen dierenarts moeten gaan. Soms is het handiger om te laten zien hoe je een product moet gebruiken. Daarvoor kunnen onze klanten filmpjes vinden op ons YouTube kanaal. Verder geven we actuele informatie over het voorkomen van ziekten en problemen bij dieren via nieuwsbrieven en via Twitter en Facebook."

Heb je nog een speciale boodschap voor hen?

"Wat ik heel prettig zou vinden, is dat zij ons laten weten wat zij van ons vinden en ons een beoordeling geven. Daarmee kunnen wij ons werk nog beter doen. Ook als er producten zijn die niet in de online winkel voorkomen, maar die mensen wel graag willen hebben, dan horen wij dat graag. Als echte dierenvrienden willen we ze graag verder helpen."

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2276 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen