Filteren
Merk
Gebruiksvorm
Aandoening
Diersoort
Productsoort

Gezonde ogen van een konijn

Gezonde ogen zijn bij een konijn snel te signaleren. Het oogwit van een konijn is in deze gevallen dus netjes wit. Zodra een konijn helder uit zijn ogen kijkt en er geen vies spul uit zijn ogen komt, dan zit je helemaal goed. Zodra er echter pus of een overvloed aan een melkachtig witte vloeistof uit de konijnen ogen komen, dan is het tijd om in te grijpen.

Ontstoken ogen konijn

Een ontsteking aan de ogen van een konijn ligt op de loer. Vooral bij konijnen met een boller kopje komt een ontstoken oog vaker voor. Dwergkonijnen of hangoor konijnen lopen hier dus een verhoogd risico op. Een ontstoken konijnenoog wordt ook wel een nat oog of traanoog genoemd, want de verstopping en/of ontsteking gaat in de traanbuis van een konijn zitten. Hierdoor ‘overstroomt’ het oog en irriteert dit het konijn. Naast een natte vacht rondom het oog, herken je een ontsteking ook aan rode ogen bij een konijn.

Schoonmaken ogen van konijnen

De ogen van je huisdier schoonmaken kan een goed middel zijn tegen eventuele ontstekingen. Zo ook bij konijnen. Het beste kun je de binnenste ooghoeken (dus niét het oog zelf) zachtjes schoonmaken met een wattenstaafje, watje of droge en schone doek. Voor baasjes met een vaste hand, kun je viezigheid ook gewoon met je duim en wijsvinger verwijderen. Ga je liever aan de slag met speciaal product om het oog van jouw huisdier te reinigen, overweeg dan zeker de aankoop van Vetoquinol Care Eye Care.

Producten bij ontstoken oog konijn

Een ontstoken oog bij een konijn is echter nooit helemaal tegen te gaan. Mocht jouw konijn dus onverhoopt toch natte traanogen hebben, dan vind je bij Dierenapotheek.nl een breed assortiment aan producten om de ontsteking te verhelpen. Hierbij heb je de keuze uit oogdruppels van verschillende fabrikanten, maar kun je er ook voor kiezen om voor een zalf te gaan. In beide gevallen krijg je een uitgebreide uitleg over hoe je het product dient te gebruiken. Zo help je jouw konijn er zo weer bovenop.

Relevante items over de verzorging van konijnenogen

Wil jij meer weten over konijnen, de verzorging van de ogen van konijnen of bijvoorbeeld voeding voor konijnen? Dan verwijzen we je graag door naar de volgende relevante items:

Juiste voeding voor je konijn

Gebitsverzorging voor je knaagdier

Oogproblemen bij konijnen

Meer informatie over oogverzorging bij konijnen

In het assortiment met verzorging van ogen voor konijnen van Dierenapotheek.nl vind jij binnen enkele klikken de producten die jij nodig hebt. Dit assortiment is met zorg samengesteld door dierenartsen, paraveterinairen en farmaceutische experts. Heb jij vragen over de ogen van konijnen of kun jij een bepaald product niet vinden? Neem dan uiteraard snel contact met ons op. Wij informeren je graag over konijnen en de oogverzorging van konijnen. Wie op werkdagen voor 20.00 uur bestelt, ontvangt diezelfde dag nog een verzendbewijs.

Heb je ook nog een kat of ander huisdier in huis? Ook dan helpen we je uiteraard heel graag verder. Zo weten wij ook alles over de ogen en oren van een kat.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2289 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95