Filteren
Merk
Gebruiksvorm
Aandoening
Diersoort
Productsoort

Wonden door krabben bij konijnen

Ondanks een (vaak) dikke vacht, kan een konijn snel wondjes oplopen. Jeuk bij je huisdier kan bij konijnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat ze extreem veel gaan krabben. In de ergste gevallen bijten ze zelfs in de huid om maar van die jeuk af te komen. Hierdoor ontstaan wondjes die om wondverzorging bij konijnen vragen. Wil jij jeuk overigens voor zijn? Met Allermyl SIS shampoo voorkom je in veel gevallen een jeukende huid bij huisdieren, waaronder konijnen. Het stimuleert de natuurlijke afweer van de huid met de zogenoemde Defensine technologie.

Wondverzorging bij konijnen: ontsmetten

Wonden bij dieren ontsmet je het beste met Betadine. Betadine oplossing is geschikt voor het uitspoelen en desinfecteren van kleine en ondiepe snij- of prikwonden bij honden, katten, paarden en konijnen. De Betadine-oplossing breng je direct op de huid aan vanuit het flesje of door middel van een watje of steriel gaasje. De wond behandel je 1 tot 2 keer per dag zolang deze nog open is.

Je kunt de wond verzachten met de diervriendelijke Vetramil honingzalf. Deze wondzalf bevat zuivere, medicinale honing met een hoog enzymgehalte en is goed smeerbaar. Voor je het weet heeft je konijn nergens meer last van.

Bescherming bij wondverzorging van konijnen

Wil je voorkomen dat jouw konijn zelf aan de wond gaat bijten of likken? Om dit te voorkomen kun je een zogenoemd ‘Medical Pet Shirt’ aanschaffen. Deze hebben we voor alle soorten dieren; zo ook de Medical Pet Shirt Konijnen. Met een Medical Pet Shirt bescherm jij de wond na een operatie of bij huidziekten. Dit is een perfect alternatief voor een kraag, want het konijn behoudt met het Medical Pet Shirt veel bewegingsvrijheid. Tevens houdt het Medical Pet Shirt je konijn op de juiste temperatuur. Door de geopende achterzijde kan het Medical Pet Shirt gemakkelijk worden aan- en uitgetrokken.

Relevante items naast wondverzorging van konijnen

Wil jij naast meer informatie over wondverzorging van konijnen meer weten over konijnen in het algemeen of de verzorging van bijvoorbeeld over speciale gebitsverzorging bij jouw konijn? Dan verwijzen we je graag door naar de volgende relevante items:

Verzorging ogen van konijnen

Gebitsverzorging voor konijnen

Meer informatie over wondverzorging voor konijnen

Bij Dierenapotheek.nl vind jij snel de producten die jij nodig hebt om de wonden van jouw konijn te verzorgen. Dit assortiment is met zorg samengesteld door farmaceutische experts, dierenartsen en paraveterinairen. Heb jij vragen over de wondverzorging voor konijnen of kun jij een bepaald product niet vinden? Neem dan zeker contact met ons op zodat wij jou verder kunnen helpen. Wie op werkdagen voor 20.00 uur zijn bestelling plaatst, kan erop rekenen dat nog diezelfde dag jouw pakket met de postbode meegaat.

Heb je ook nog een hond of ander huisdier thuis rondlopen? Ook dan helpen we je uiteraard heel graag verder. Zo weten wij ook alles over bijvoorbeeld het gedrag en angst bij honden.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2275 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95