Filteren
Merk
Gebruiksvorm
Aandoening
Diersoort
Productsoort

E. cuniculi als parasiet bij konijnen

E. cuniculi komt enorm veel voor bij konijnen. Hoewel de ziekte zich moeilijk laat constateren, nemen dierenartsen aan dat ongeveer de helft van de konijnen besmet is met E. cuniculi. De parasiet is onder konijnen namelijk enorm snel overdraagbaar. Dit kan via eten of drinken dat besmet is door de urine van een besmet konijn. Dat is echter niet de enige manier om het als konijn te krijgen, want een besmette moeder kan het al in baarmoeder overdragen aan haar kleintjes. Zodra de parasiet actief wordt, tast het de zenuwcellen van de hersenen, het evenwichtsorgaan, het ruggenmerg en zenuwcellen van de blaas aan. Gelukkig zijn er geneesmiddelen bij ons beschikbaar om jouw konijn te helpen, zoals het diergeneesmiddel.

Oormijt bij konijnen

Een ander veel voorkomende parasiet bij konijnen is oormijt. In de volksmond wordt deze parasiet ook wel oorschurft genoemd. Deze oormijten leven aan de binnenkant van het konijnenoor en veroorzaken een ontsteking van de gehoorgang. De oormijt is als baasje op verschillende manieren te herkennen. Zo is de oorschelp vaak dikker en roder dan normaal en heeft het konijn vaak jeuk aan het besmette oor. Hierdoor zal het dier vaker met zijn hoofd schudden of krabben aan het oor. Speciale zalf kan de problemen verhelpen!

Andere bescherming bij konijnen

Naast verschillende medicijnen, kun je bij Dierenapotheek.nl ook terecht voor andere hulpmiddelen. Waar in de Verenigde Staten honden vaak als modepop worden aangekleed, bieden wij ook speciale dierenkleding aan. Dit echter met een heel ander doeleinde: met een Medical Pet Shirt bescherm je een konijn na een operatie, maar ook bij huidziekten.

Relevante items over konijnen

Wil jij meer weten over konijnen, de verzorging van konijn met parasieten of voeding voor konijnen? Dan verwijzen we je graag door naar de volgende relevante items:

Juiste voeding voor je konijn

Konijnen knaagdier

Meer informatie over parasieten bij konijnen

Bij Dierenapotheek.nl haal jij alle producten om parasieten tegen te gaan bij konijnen. Dit assortiment is met zorg samengesteld door dierenartsen, farmaceutische experts en paraveterinairen. Heb jij vragen over de verzorging van konijnen met parasieten of kun jij een bepaald product niet vinden? Schroom je niet en contact ons snel. Wij informeren je graag over konijnen en de verzorging van konijnen. Wie op werkdagen voor 20.00 uur bestelt, ontvangt diezelfde dag nog het verzendbewijs van het pakket.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2275 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95