Filteren
Merk
Gebruiksvorm
Aandoening
Diersoort
Productsoort

Toont alle 2 resultaten

Pinworm bij konijn

Doordat de pinworm voornamelijk in de blindedarmkeutels zit, is het voor een baas vaak niet te zien dat het konijn wormen heeft. Deze zachtere keutels hebben van zichzelf al een slijmerige samenstelling én wordt door het konijn vaak ‘s nachts geproduceerd en zelf opgegeten. Baasjes die echter goed opletten, kunnen soms afwijkende keutels zien: het teken dat de worm actief is.

Over het algemeen is deze worm niet erg gevaarlijk voor een konijn. Het is echter wel raadzaam om een konijn te behandelen tegen de pinworm, want het kan in sommige gevallen tot een stille darm leiden. Hierdoor kan het konijn buikpijn krijgen en vervolgens stoppen met eten. Met Iverquantel drops kun je de worminfecties behandelen.

Preventief behandelen wormen konijnen

Om wormen voor te zijn, kun je ervoor kiezen om een konijn preventief te behandelen tegen wormen. Met Beaphar Anti-Parasiet doe je dit gemakkelijk door met een bijgeleverd pipetje enkele druppels op de vacht van het konijn te druppelen. Wie dit om de vier weken doet, bestrijdt zo gemakkelijk wormen bij een konijn. Daarbij is het huisdier gelijk ook beschermd tegen luizen en mijten.

Relevante items over konijnen

Wil jij meer weten over konijnen, het ontwormen van konijnen of voeding voor konijnen? Dan verwijzen we je graag door naar de volgende relevante items:

Juiste voeding voor je konijn

Parasieten bij konijnen

Meer informatie over ontworming van konijnen

Bij Dierenapotheek.nl haal jij alle producten om konijnen te ontwormen. Dit assortiment is met zorg samengesteld door dierenartsen, farmaceutische experts en paraveterinairen. Heb jij vragen over de ontworming van konijnen of kun jij een bepaald product niet vinden? Schroom je niet en contact ons snel. Wij informeren je graag over konijnen en de verzorging van konijnen. Wie op werkdagen voor 20:00 uur bestelt, ontvangt diezelfde dag nog het verzendbewijs van het pakket.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2276 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95