Filteren
Merk
Gebruiksvorm
Aandoening
Diersoort
Productsoort

Wondverzorging bij je hond

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Daarom maakt ieder baasje het wel eens mee dat zijn of haar hond een wondje heeft. Niet iedere keer hoef je hiervoor naar de dierenarts te gaan. Zo kun jij oppervlakkige wondjes en schaafwonden vaak goed zelf behandelen.

Wond bij honden

Een hond met een wond kan erg van slag zijn. Het is namelijk iets wat niet normaal is. Gelukkig helen kleine wonden bij honden snel als je ze de juiste aandacht geeft. Tijdens de wondgenezing probeert het lichaam zo snel mogelijk die samenhang van het lichaam weer te herstellen. Met behulp van een extra behandeling kun je dit herstelproces versnellen.

De meeste wonden en wonden die jouw hond oploopt, genezen zonder dat er een dierenarts aan te pas hoeft te komen. Bij oppervlakkige wonden of schaafwonden is dit bijvoorbeeld het geval. Hierbij kan het lichaam van je hond een groot regeneratievermogen aan de dag leggen. Dit kan vervolgens helemaal littekenvrij genezen. Hierbij kan je door goed te behandelen het herstelproces versnellen. Wel dien je hierbij goed te handelen. Wanneer dit niet goed wordt gedaan, kan de wond ontsteken en een infectie ontstaan. Naast dat een hond een wond kan krijgen is het ook belangrijk dat je uitkijkt en preventief beschermt tegen vlooien en teken bij honden.

Open wond hond

Een open wond bij honden kan voor een infectie en andere problemen zorgen. Daarom is het van groot belang dat je deze goed laat controleren door een arts en daarnaast op de juiste manier verzorgt met onze producten. Zo vind je in ons assortiment verschillende wondzalven voor honden. Deze verlichten de pijn en zorgen ervoor dat jouw hond zo min mogelijk last ervaart. Zo vind je bij ons honden Betadine en andere wondverzorging voor honden. Bij ons kun je terecht voor de juiste producten om de open wond bij jouw hond te behandelen.

Wond open likken bij honden

Het kan zo zijn dat jouw hond aan de wond gaat likken of krabben. Hierdoor kan de wond steeds weer opengaan en niet goed genezen. Dit moet je goed in de gaten houden. Doordat de wond steeds opengaat kunnen er vervelende ontstekingen ontstaan. Het is dan ook goed om de wond af te schermen met een gaas, sok of Pet Shirt. Een Pet Shirt is een T-shirt voor jouw hond. Door het shirt aan te trekken, wordt de wond bedekt. Hierdoor kan jouw hond de wond niet open likken. Dit zorgt voor een snellere genezing. Hierbij is het wel belangrijk dat je de wond af en toe laat ademen. De zuurstof herstelt de wond sneller. Bij Dierenapotheek.nl kun je terecht voor verschillende soorten wondverzorging bij honden. Daarnaast hebben wij meer voor honden. Zo vind je bij ons alles voor het gebit van je hond maar ben je ook aan het juiste adres voor honden voeding en supplementen voor honden.

Relevante items over wondverzorging honden

Wil jij meer weten over wonden bij honden, eerste hulp bij huisdieren of het verzorgen van een wond? Lees dan onderstaande artikelen:

EHBO bij je huisdier

Hoe verzorg je een wond?

Brandwonden

Wat doe je bij een bloeding?

Hoe leg je een verband aan?

Meer informatie over wondverzorging honden

Ons assortiment met wondverzorgingsproducten voor jouw hond is met zorg samengesteld door ervaren dierenartsen, paraveterinairen en een farmaceutisch expert. Zoek jij een bepaald product maar kun jij deze niet vinden of heb je een vraag over een bepaald geneesmiddel? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder! Kat met een wond? Bekijk ons assortiment wondverzorging voor katten.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2279 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95