Filteren
Merk
Gebruiksvorm
Aandoening
Diersoort
Productsoort

Gezonde vogel herkennen

Ben jij benieuwd of jouw vogel gezond is? Met deze twee kleine ‘tests’ zie jij snel of de vogel gezond is. Ten eerste zijn de ogen van het dier een goede graadmeter. Kijkt jouw vogel alert en scherp uit z’n ogen? Dan zit het helemaal goed. Toegeknepen oogjes zijn vaak alarmerend. Daarnaast werkt het om aan het borstbeen van een vogel te voelen. Aan het borstbeen kun je zien of hij een goede conditie heeft en wellicht andere voeding nodig heeft. Een gezonde borst voelt vol aan, bij een te magere vogel steekt het borstbeen scherp uit. Een bonustip: ook aan de ademhaling kun je merken of een vogel gezond of ongezond is. Een piepende ademhaling is niet gewenst.

Rol van voeding bij gezondheid van vogel

Met een goed uitgekozen dieet help jij je vogel een handje. Door voor de beste voeding te kiezen, houd jij je vogel langer gezond. Aangezien er zoveel verschillende vogels zijn, is het extra belangrijk om goed op te letten bij het kopen van voeding voor vogels. Neem bijvoorbeeld het speciale Beaphar Multi-Vit voor papegaaien en parkieten, of Harrison's Organic Chicken Food.

Echter, niet alle soorten voedsel is per vogelsoort gespecificeerd. Met Beaphar Multi-Vit vogels haal je voeding voor alle soorten vogels in huis. Dit is niet zomaar voeding voor vogels, want Multi-Vit voor vogels bevat wel 11 verschillende soorten vitaminen. Hiermee versnelt de rui, bevordert de conditie en verhoogt de zangprestaties van vogels: dat wil jij toch ook voor je vogel?

Relevante items naast voeding voor vogels

Wil jij naast meer informatie over voeding voor vogels meer weten over vogels in het algemeen of de verzorging van bijvoorbeeld de vleugels? Dan verwijzen we je graag door naar de volgende relevante items:

Huid - veren van vogels

Ontwormen vogels

Meer informatie over de voeding voor vogels

Bij Dierenapotheek.nl vind jij snel de producten die jij nodig hebt om jouw vogel de geschikte voeding te geven. Dit assortiment is met grote zorg samengesteld door farmaceutische experts, dierenartsen en paraveterinairen. Heb jij verder nog vragen over de voeding voor vogels of kun jij een specifiek product niet vinden? Neem dan snel contact met ons op zodat wij jou binnen een mum van tijd verder kunnen helpen. Bestel op werkdagen voor 20.00 uur jouw pakket en wij sturen diezelfde dag nog jouw pakket op zodat jouw vogel snel de juiste voeding krijgt!

Heb je ook nog een kat of ander huisdier thuis rondlopen? Ook dan helpen we je uiteraard heel graag verder. Zo weten wij ook alles over bijvoorbeeld katten ogen en oren.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2288 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95