Filteren
Merk
Gebruiksvorm
Aandoening
Diersoort
Productsoort

Huidproblemen hond

De huid is het grootste orgaan van het hondenlichaam en neemt samen met de vacht ongeveer 12 procent van het lichaamsgewicht in beslag. Daarnaast vormt de huid een barrière tussen het lichaam en de buitenwereld. De huid van de hond beschermt het lichaam tegen ziekteverwekkers, uitdroging en ander letsel. Daarom is het erg belangrijk dat de huid van jouw hond de juiste aandacht krijgt. Bij Dierenapotheek.nl vind je alles om de gezondheid van de huid en vacht van je hond optimaal te houden.

Symptomen huidproblemen hond

Wanneer jouw hond een huidaandoening heeft, zullen er diverse symptomen zichtbaar zijn. Huidaandoeningen komen bij honden van alle rassen, op alle leeftijden en in heel veel vormen voor. Toch zijn er hondenrassen waarbij huidaandoeningen vaker voorkomen, zoals bij de Bordeauxdog.

Symptomen van huidproblemen bij de hond (kunnen) zijn:

  • (milde) jeuk
  • roodheid
  • korsten
  • huidschilfers
  • infecties
  • oorproblemen
  • pijnlijke poten

Maar ook kan een onaangename geur een gevolg zijn van huidproblemen bij de hond. Sommige aandoeningen kunnen besmettelijk zijn, ook voor mensen. Huidproblemen van je hond bij jouw dierenarts laten behandelen of - indien nodig - doorverwijzen naar gespecialiseerde dermatoloog. Daarnaast vind je in ons assortiment diverse producten die huidproblemen bij honden kunnen voorkomen en genezen. Ook vlooien, teken en wormen kunnen de huid van jouw hond aantasten. Het is ook goed om jouw hond te beschermen tegen vlooien en teken. Voor wormen vind je bij ons producten om te ontwormen.

Droge huid honden

Naast dat jouw hond een huidprobleem heeft, kan het ook zo zijn dat jouw hond last heeft van een droge huid. Een droge huid of schilferige huid bij honden kan verschillende oorzaken hebben. Een gezonde huid is een sterke weefsel barrière die het lichaam beschermt tegen boosdoeners van buitenaf. Maar is de huid week, kapot of ontstoken? Dan kunnen allerlei bacteriën, parasieten, schimmels en virussen binnendringen. Daarom is het belangrijk dat je de huid van jouw hond goed verzorgt.

Bij een droge huid is jeuk de meest opvallende klacht. Daarom is het goed om een middel te hebben die deze klacht verlicht. Bijvoorbeeld een soort zalf. Maar wanneer je de oorzaak van de jeuk niet aanpakt, kunnen de klachten blijven terugkomen of zelfs erger worden. Zo kan de droge huid van je hond worden veroorzaakt door allergieën, stress of een andere verstoring.

Voeding voor droge huid hond

Ook honden zijn wat ze eten. Een complete en goede voeding is daarom ook onmisbaar. Zorg er bij hondenvoeding voor dat er voldoende variatie is en verdiep je hierbij in de energiebehoefte van jouw hond. Deze is aan zijn leefstijl en leeftijd gerelateerd.

Welke vitaminen en mineralen heeft jouw hond nodig? En is het voer dat je koopt gebaseerd op vlees? Daarnaast is het goed om te letten op de hoeveelheid zetmeel in de brokken van jouw hond. Hierbij kan teveel zetmeel leiden tot huidklachten bij honden. Daarnaast hebben wij meer voor honden. Zo vind je bij ons alles voor het gebit van je hond maar ben je ook aan het juiste adres voor honden voeding en supplementen voor honden.

Verwante items over huidproblemen hond

Wil je meer weten over huidproblemen en huidaandoeningen bij honden, zoals eczeem, jeuk en andere problemen? Lees dan onderstaande artikelen:

Hot spot behandelen

Je huisdier wassen in 8 stappen

Jeuk bij je huisdier

Nat eczeem bij je hond

Oorzaken van jeuk

Voedselallergie (huid)

Meer informatie over huidproblemen bij honden

In ons assortiment vind je verschillende producten voor een droge huid, huidschilfers en huidschimmels bij honden. Ons assortiment is met zorg samengesteld door ervaren dierenartsen, paraveterinairen en een farmaceutisch expert. Ben je op zoek naar een bepaald product voor de huidklachten van jouw hond? Of kun je een product niet vinden, ontbreekt het in de webshop of heb je een vraag over een bepaald geneesmiddel voor huidproblemen bij honden? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2279 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95