Filteren
Merk
Gebruiksvorm
Aandoening
Diersoort
Productsoort

Oogontsteking bij een kat

Bij veel katten kan een oogontsteking voorkomen. Dit gebeurt bij katten van alle leeftijden. In de meeste gevallen is bij de oogontsteking bij je huisdier het slijmvlies aan de binnenkant van de oogleden ontstoken. Dit kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaken zijn bacteriën of virussen. Ook kunnen pollen, stof of grassprietjes net als bij mensen de ogen irriteren met een ontsteking als gevolg. Als laatste kunnen ook een koude tocht of afwijkende oogleden en oogharen de grote boosdoener bij een oogontsteking bij katten zijn.

Twijfel jij of jouw kat een oogontsteking heeft? Een oogontsteking is (gelukkig) gemakkelijk te herkennen. Zo gaat het kattenoog vaak tranen of ontstaan er korsten in de ooghoeken of op de oogleden. Verder zal jouw kat vaak krabben door een jeukend gevoel of het ontstoken oog dichtknijpen.

Oormijt of oorontsteking bij een kat

Naast problemen met ogen, kunnen ook de oren roet in het eten gooien bij het leefgenot van jouw kat. Wat te denken van een oorontsteking of oormijt? Oormijt is een parasiet en daarmee een zeer onwenselijke bezoeker in een kattenoor. Het zijn kleine spinachtige beestjes die zich voeden met oorsmeer, weefselvocht en huidschilfers. Net als bij een oorontsteking zorgt dit bij een kat voor veel jeuk waardoor het huisdier veel aan de oren zal krabben. Oormijt is te herkennen aan een zwart/bruine afscheiding en een penetrante geur. Ook houden katten hun kop vaak scheef zodra ze last van oormijt hebben. Dit komt door een verstoord evenwichtsorgaan in de oren.

Behandeling van ogen en oren bij katten

De eerder genoemde oor- en ooginfecties vragen om goede verzorging. Bij Dierenapotheek.nl vind je daarvoor de juiste producten. Door wekelijks gebruik te maken van de Otoclean oorreiniger om de uitwendige gehoorgang te verzorgen, voorkom je oormijt. Heeft je kat toch last van oormijt? Smeer dan Otimectin als behandeling daartegen. Met de Dermiel oordruppels grijp je passend in bij katten met een oorontsteking. Bij een oorontsteking zijn deze oordruppels jouw redder in nood. Bij ernstige problemen raden we aan om de huisarts een bezoekje te brengen.

Oor- en oogproducten bij Dierenapotheek.nl

Heb jij vragen over de producten die katten helpen met de verzorging van de oren en ogen of kun jij een bepaald product niet vinden? Neem dan snel contact met ons op zodat wij jou snel verder kunnen helpen. Wie op werkdagen voor 20.00 uur bestelt, kan op een zeer snelle verzending rekenen. Nog diezelfde dag sturen gaat jouw pakket met de postbezorger mee.

Heb je naast een kast ook nog een hond of ander huisdier thuis rondlopen? Ook dan helpen we je uiteraard heel graag verder. Zo weten wij ook alles over bijvoorbeeld gedrag en angst bij honden.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2279 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95