Filteren
Merk
Gebruiksvorm
Aandoening
Diersoort
Productsoort

Gebitsproblemen bij katten

De meeste problemen bij katten worden door tandplak veroorzaakt. Tandplak bestaat bij katten uit slijm, voedselresten en bacteriën. Uit veel tandplak vloeit tandsteen voort. Hierbij nemen de gebitsproblemen verder toe, want een kat kan dan te maken krijgen met ontstoken tandvlees of, in het ergste geval, met het verliezen van tanden! De wonden die hierbij ontstaan kunnen ervoor zorgen dat een kat vatbaarder wordt voor infecties die andere vitale organen kunnen beschadigen. Als baasje wil je dit natuurlijk in geen geval hebben, dus is een goede gebitsverzorging bij katten van groot belang.

Gebitsproblemen bij katten herkennen

Twijfel jij of je al iets te laat bent met een goede gebitsverzorging voor jouw kat en denk je dat het dier gebitsproblemen heeft? Problemen na aanleiding van tandplak of tandsteen herken je aan de volgende symptomen:

- een (zeer) slechte adem

- bruine aanslag op de tanden

- moeizaam eten door pijn bij het kauwen n.a.v. ontstekingen in de mond

- veranderd gedrag; je kat is waarschijnlijk afstandelijker

- in het ergste geval: los raken of zelfs verliezen van tanden en/of kiezen

Proactief kattengebit verzorgen

Door proactief en ter preventie het gebit van jouw kat te verzorgen, bespaar je jouw kat veel gebitsproblemen. Zo loont het om dagelijks de tanden van je kat te poetsen. Dit zal in het begin een hele strijd zijn, maar denk maar zo: “Het is voor zijn of haar eigen bestwil.” Even doorzetten dus! Ook kun je Vet Aquadent mondwater aan het drinkwater toevoegen en speciale gebitsverzorgende voeding geven. Hiermee help jij proactief het gebit van jouw kat te beschermen.

Verschillende merken voor gebitsverzorging van kat

Heb jij al ervaring met een bepaald product of in de wandelgangen goede verhalen gehoord over een specifiek merk? Geen probleem, bij Dierenapotheek vind je een breed scala aan merken en producten:

Bogadent

C.E.T. tandpasta

Dentisept

Petosan

Vet Aquadent

Melkgebit kitten verzorgen

Een kitten vraagt in vergelijking met een volwassen kat om een andere soort gebitsverzorging. Een kitten wordt namelijk nog zonder melkgebit geboren. Zodra een kitten 2 tot 3 weken oud is, komen de eerste melktandjes door. Dit zullen er uiteindelijk 26 worden. Het melkgebit van een kitten wisselt na ongeveer 3 maanden. Zodra dit blijvende gebit er is, moet je als baas eigenlijk zo snel mogelijk beginnen met de gebitsverzorging. Zo blijft het nieuwe gebit van een kat in topconditie.

Tip voordat je begint met gebitsverzorging van een kat

Een kat moet vaak erg wennen aan de handelingen die om de hoek komen kijken zodra jij begint met een goede gebitsverzorging. Een handige tip: begin in aanloop naar de gebitsverzorging met het masseren van de wangen. Dit kun je gewoon met je vingers doen. Daarmee verwijder je de eerste tandplak. Katten vinden dit daarbij vaak een enorm lekker gevoel. Hierdoor maakt een kat extra speeksel aan met als gevolg dat veel schadelijke bacteriën verdwijnen. Een win-win-situatie dus!

Relevante items over de verzorging van kattengebit

Wil jij meer weten over katten, de verzorging van katten of voeding voor katten? Dan verwijzen we je graag door naar de volgende relevante items:

Tandenpoetsen bij je kat

Voeding voor katten

Meer informatie over gebitsverzorging voor katten

In het assortiment met gebitsverzorging voor katten van Dierenapotheek.nl vind jij binnen een handomdraai de producten die jij nodig hebt. Dit assortiment is met zorg samengesteld door dierenartsen, paraveterinairen en farmaceutische experts. Heb jij vragen over de gebitsverzorging van katten of kun jij een bepaald product niet vinden? Wacht dan niet en neem snel contact met ons op. Wij informeren je graag over katten en de gebitsverzorging van katten. Wie op werkdagen voor 20.00 uur bestelt, ontvangt diezelfde dag nog een verzendbewijs.

Heb je ook nog een konijn of ander huisdier thuis rondrennen? Ook dan helpen we je uiteraard heel graag verder. Zo weten wij ook alles over bijvoorbeeld de gebitsverzorging van een konijn.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2276 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95