Filteren
Merk
Gebruiksvorm
Aandoening
Diersoort
Productsoort

Hoe ontstoken wond kat behandelen?

Het is belangrijk dat je een ontstoken wond van katten goed behandelt. Hierbij is het van belang dat de wond schoon is en blijft. Je kunt de wond schoonmaken met een zoutoplossing (één eetlepel per liter water). Daarnaast is het goed dat jouw kat de wond niet openlikt. Het is dan ook verstandig om de wond af te dekken of ervoor te zorgen dat je kat er niet bij kan. Dit doe je door bijvoorbeeld een sok of een lichte bandage aan te leggen.

Hoe wond kat ontsmetten?

Heeft jouw kat snij- en schaafwonden? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen om deze te ontsmetten. Let er daarbij op dat je de wonden die door de huid heen zijn direct laat controleren. Wonden kun je ontsmetten met water en een zoutoplossing. Daarnaast kun je ook bij je kat betadine gebruiken.

Open wond kat

Een open wond bij een kat kan voor veel problemen en infecties zorgen. Het is daarom van groot belang dat je deze wond laat controleren door een arts. Daarnaast kun je de wond verzorgen met onze producten. Zo hebben wij verschillende wondzalven voor katten. Deze zorgen ervoor dat jouw kat zo min mogelijk last heeft van de wond.

Kat likt wond steeds open, wat te doen?

Het is niet gek als jouw kat de wond steeds openlikt. Wel is het goed om dit in de gaten te houden. Er kunnen namelijk verschillende vervelende ontstekingen ontstaan. Het is dan ook goed om de wond af te schermen met een gaas, sok of Pet Shirt. Een Pet Shirt is een soort van T-shirt voor jouw kat. Je trekt hem erg makkelijk aan bij je kat, waardoor de open wond bedekt is. Hierdoor kan jouw kat de wond niet open likken en zal de wond sneller genezen. Het is wel belangrijk dat de wond nog kan ‘ademen’. Door het zuurstof zal de wond ook herstellen.

Meer informatie over wondverzorging van katten

Ons assortiment wondverzorging voor katten is samengesteld door ervaren dierenartsen, paraveterinairen en een farmaceutisch expert. Zo kun je ervan uitgaan dat je altijd de beste kwaliteit producten in huis haalt. Weet jij niet welk product de wond van jouw kat het beste kan genezen? Of heb je vragen over onze producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder! Naast wondverzorging voor katten kun je bij ons ook terecht voor alles voor de huid en vacht van je kat, maar ben je ook aan het juiste adres als je op zoek bent naar middel om jouw kat te ontwormen.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2275 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95