Filteren
Merk
Gebruiksvorm
Aandoening
Diersoort
Productsoort

Voeding voor je kat

Op het gebied van kattenvoeding is Hill's een grote speler met een uiteenlopend assortiment. Daarbij wordt goed gelet op verschillende aandoeningen waarvan katten last kunnen hebben. Neem bijvoorbeeld Hill's Prescription Diet Urinary Care waarbij de voeding is gericht op katten met struvietstenen of blaasgruis. Voor katten op leeftijd is er het speciale Hill's Prescription Diet Joint Care. Deze voeding verlaagt de risico’s op de meest voorkomende aandoeningen zoals urinewegaandoeningen, nierfalen en hartfalen.

Naast brokjes als kattenvoer is er ook natvoer. Onder natvoer vallen alle voedingen met het vocht er nog in. Het grote voordeel van natvoer is dat voor katten vocht in de voeding belangrijk is. Yarrah biedt uitsluitend natvoer met biologische producten aan. Voor de volwassen kat is dit een heus feestmaal, want er zijn brokjes van kip en rund met brandnetel en tomaat in saus of een combinatie van kip met kalkoen.

Met speciale voeding kun je verschillende kwaaltjes bij katten verhelpen. Om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat een kat zijn slechte adem verliest, biedt Orozyme Bucco Fresh aan. Dit versterkt daarbij gelijk ook het tandvlees en gebit van katten. Bij katten met overgewicht is het verstandig om over te gaan op dieetvoeding voor katten. Verrijking met L-carnitine stimuleert de afbraak van vetten en de combinatie van een laag vetgehalte met een hoog gehalte ruwe celstof zorgt al snel voor een verzadigd gevoel.

Voedingssupplementen kat

Naast de beste voeding voor katten kan je er ook voor kiezen om het kattenvoer met voedingssupplementen voor katten aan te vullen. Net als bij mensen kunnen katten soms wat extra bouwstoffen gebruiken zoals Vitamine C en Vitamine D voor sterke botten en het behoud van soepele spieren.

Ook om de weerstand van een kat te vergroten, biedt Dierenapotheek.nl voedingssupplementen aan. In deze supplementen zitten aminozuur wat van belang is voor de productie van elementaire lichaamseiwitten. Daarnaast bevorderen ze de groei en ondersteuning van het weefsel.

Voeding kittens

Bij pasgeboren kittens is goede voeding van groot belang, want als kitten is de groei en aanmaak van nieuwe weefsels het grootst. Bij speciaal voer voor kittens is gelet op aangepaste gehalten aan calcium, fosfor en vitamine D. Deze kitten voeding zorgt daardoor voor een gezonde skeletopbouw van jonge katten. De juiste combinatie van eiwitten, vetten en koolhydraten zorgt ervoor dat kittens de brokjes makkelijk verteren met een stevigere ontlasting als resultaat.

Relevante items voor voeding katten

Wil jij meer weten over voeding voor katten en kittens of voedingssupplementen voor katten? Dan verwijzen we je graag door naar de volgende relevante items:

Gewrichtsproblemen bij katten

Blaasgruis bij de kat

Meer informatie over kattenvoeding

In het assortiment kattenvoeding van Dierenapotheek.nl kun je terecht voor verschillende soorten voeding voor katten. Dit assortiment is met zorg samengesteld door dierenartsen, farmaceutische experts en paraveterinairen. Heb jij vragen over onze voeding voor katten of kun jij een bepaald product niet vinden? Neem dan contact met ons op. Wij informeren je graag over alle soorten kattenvoeding en -supplementen. Wie op werkdagen voor 20.00 uur bestelt, ontvangt diezelfde dag nog een verzendbewijs.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2276 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95