Filteren
Merk
Gebruiksvorm
Aandoening
Diersoort
Productsoort

Gebitsproblemen bij honden

Gebitsproblemen worden voornamelijk veroorzaakt door tandplak. Tandplak bestaat uit voedselresten, slijm en bacteriën. Tandplak wordt uiteindelijk omgezet in tandsteen. Tandsteen kan gebitsproblemen veroorzaken, zo kan het gaan ontsteken en in het ergste geval kan je hond tanden verliezen. Je hond kan ook vatbaarder worden voor infecties en die kunnen andere vitale organen beschadigen.

Gebitsproblemen bij honden herken je aan de volgende symptomen:
- slechte adem
- moeilijk eten (pijn bij het kauwen door ontstekingen in de mond)
- bruine aanslag op de tanden
- veranderd gedrag - afstandelijker
- los raken of zelfs verliezen van tanden en/of kiezen

Gebitsverzorgende producten voor honden - verschillende merken

- Bogadent
- C.E.T. Gebitsverzorging
- Dentisept
- Petosan
- Vet Aquadent

Bij gebitsverzorging bij honden geldt; je kunt beter voorkomen dan genezen. Met deze producten kun jij het gebit van jouw hond goed verzorgen. Dit doe je door dagelijks de tanden van je hond poetsen, eventueel mondwater aan het drinkwater toe te voegen en speciale gebitsverzorgende voeding te geven.

Melkgebit hond

Een goede verzorging begint al bij het melkgebit van je hond. Dit gebit is er maar voor korte duur. Bij een leeftijd van drie maanden gaat de pup wisselen en komt het blijvende gebit door. Hierbij geldt dat eerst de voortanden en snijtanden wisselen en pas bij een leeftijd van vier tot zeven maanden de hoektanden en kiezen. Hierin zit een groot verschil, omdat de kiezen en hoektanden meer ruimte nodig hebben in de kaken. Wanneer de kaken volledig volgroeid zijn, zal de hond de hoektanden en kiezen pas wisselen. De achterste kiezen van de hond wisselen niet, deze komen door als permanente kies. In dit hele proces is het goed om de natuurlijke gebitsverzorging van de hond een extra steuntje in de rug te geven. Door vanaf het begin al een goede gebitsverzorging bij honden te doen, zullen er later minder klachten zijn.

Relevante items over gebitsverzorging hond

Meer weten over het gebit van je hond en hoe je deze het beste kunt verzorgen? Lees onderstaande items:

- Melkgebit pup
- Blijvend gebit van je hond
- Gebitsverzorging bij je hond
- Tandenpoetsen bij je hond

Meer informatie over gebitsverzorging honden

Ons assortiment gebitsverzorging voor honden is met zorg samengesteld door ervaren dierenartsen, paraveterinairen en een farmaceutisch expert. Ben jij op zoek naar een bepaald product, zoals natuurlijke gebitsverzorging voor je hond hond en kun jij deze niet vinden in onze webshop? Ontbreekt er informatie of heb je vragen over een bepaald product? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder en voorzien je graag van de juiste informatie over gebitsverzorging bij honden!

Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2276 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95