Filteren
Merk
Gebruiksvorm
Aandoening
Diersoort
Productsoort

Welk paardenvoer is geschikt voor mijn paard?

De keuze van het geschikte paardenvoer hangt af van verschillende factoren, zoals de leeftijd en arbeidsintensiteit van je paard. De basis van goede voeding voor paarden is ruwvoer. Onder ruwvoer valt gras en hooi. Vaak wordt dit aangevuld met krachtvoer. Voor recreatiepaarden zou een basisbrok meestal al voldoende zijn. Breng jij jouw paard uit in de sport, dan kan hij vaak wat extra energie en voedingsstoffen gebruiken. Hier zou een sportbrok een geschikte keuze zijn. Ook voor fokmerries en veulens is er een speciale voersoort ontwikkeld. De veulenbrok heeft namelijk een andere structuur. Hierdoor kan de brok goed gegeten worden. In ons blogartikel lees je hoe je een veulen gezond laat opgroeien.

Wat is ruwvoer?

Onder ruwvoer valt voeding met een hoog ruwe celstofgehalte en een vezellengte die het kauwen van een paard bevorderd. Vaak worden gras, hooi, kuilvoer, graszaadhooi, snijmaïs, stro en luzerne als ruwvoer gebruikt. Ruwvoer vormt het fundament voor de opbouw van een gezond rantsoen voor je paard. Als deze basis van goede kwaliteit is, zorgt het voor de perfect fundament voor voeding geschikt voor paarden.

Wat zijn goede aanvullende voedermiddelen voor paarden?

Naast ruwvoer kun je de voeding van jouw paard of pony aanvullen met aanvullende voedingsmiddelen, ook wel krachtvoer. Dit is geen compleet voer maar een toevoeging aan de paardenvoeding. Onder aanvullende voedermiddelen vallen muesli's, granen, zemelen, bietenpulp en alle supplementen voor paarden. Brok en muesli bevatten verschillende ingrediënten, waardoor ze vallen in de samengestelde aanvullende voeders.

Waarom krachtvoer voor paarden?

Ruwvoer levert voor veel paarden en pony’s niet voldoende voedingsstoffen. Door krachtvoer zoals vitamine en mineralen supplementen toe te voegen, krijgt je paard wel voldoende voedingsstoffen binnen. Krachtvoer is nodig als:

  • je paard met enkel ruwvoer niet op gewicht blijft, of;
  • je paard voor sportprestaties baat heeft bij energie in de vorm van extra vetzuren of koolhydraten.

Meer informatie over paardenvoeding

Ons assortiment paardenvoer is met zorg samengesteld door ervaren dierenartsen, paraveterinairen en een farmaceutisch expert. Kun je een product niet vinden, ontbreekt het in de webshop of heb je een vraag over een bepaald geneesmiddel? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder! Naast paardenvoer kun je bij ons ook terecht voor paardenverzorging en medische hulpmiddelen voor paarden.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2268 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95