Filteren
Merk
Gebruiksvorm
Aandoening
Diersoort
Productsoort

Ontstoken ogen hond

Jeuk, pus en roodheid: een oogontsteking bij honden is erg vervelend. Wanneer jouw hond een ontstoken oog heeft, is het oogslijmvlies aangetast. Een andere naam voor deze aandoening is conjunctivitis. Wanneer een hond een ontstoken oog heeft, hoeft een baasje dit niet per se meteen te zien. Oogontstekingen bij honden komen vaak voor en zijn gelukkig niet super gevaarlijk. Door de juiste zorg uit te voeren, zal je hond snel weer de oude zijn.

De oorzaken van een ontstoken oog bij honden

Er zijn verschillende oorzaken die een oogontsteking bij een hond kunnen veroorzaken. De oorzaken zijn onder te verdelen in twee categorieën: infectieus en niet-infectieus. Met een infectieuze oorzaak worden ziekteverwekkers zoals bacteriën of virussen bedoeld. Met niet-infectieuze oorzaken zijn veel uiteenlopender, denk bijvoorbeeld aan:

  • Trauma
  • Grasaren
  • Allergieën
  • Irriterende stoffen (bijv. zand of rook)

Zo kan het spelen in zand, tegen een struik aanlopen of knuffelen met een baasje met lange haren, zorgen voor een oogontsteking bij honden. Niet heel gek dus dat honden sneller last hebben van een oogontsteking. Gelukkig hoef je jouw trouwe viervoeter niet de hele dag binnen te houden om een ontstoken oog bij je hond te voorkomen. Zo zijn er gelukkig genoeg manieren om een ontsteking te voorkomen en behandelen. Wordt het ontstoken oog van jouw hond veroorzaakt door een allergie? Dan is het niet alleen nuttig om de ontsteking van het oog, maar ook de algehele allergie te behandelen. Naast dat je hond buiten een oogontsteking op kan lopen, is het ook goed om jouw hond te beschermen tegen vlooien en teken. Daarnaast kan een hond wormen oplopen. Hiervoor vind je bij ons producten om te ontwormen.

Oogdruppels hond ontstoken ogen

Er zijn verschillende oogdruppels voor honden met ontstoken ogen. Deze zorgen dat het oog wordt gereinigd en verlichtte de pijn. In ons assortiment vind je oogdruppels voor een hond met ontstoken ogen. Daarnaast vind je in ons assortiment ook oogzalf voor het ontstoken oog van je hond.

Vieze ogen hond

Gelukkig hoeft een oog met pus niet meteen een oogontsteking bij honden te betekenen. Het kan ook zo zijn dat het oog gewoon vies is. Dan zit er iets in het oog waardoor er meer pus wordt aangemaakt. Dit is een natuurlijke reactie om het vuil te verwijderen. Daarnaast kan een vies oog ook worden veroorzaakt door een verminderde aanmaak van traanvocht. Hierbij zijn de oogleden een beetje ontstoken, maar het kan ook zijn dat het hoornvlies beschadigd raakt. Dit gebeurt ook bij wimperharen die naar binnen gericht staan en over het hoornvlies krassen. Een hond kan bij dit soort vieze ogen veel pijn ervaren.

Door de ogen van je hond regelmatig schoon te maken kunnen eventuele infecties voorkomen worden. Wel dien je het schoonmaken van de ogen van je hond voorzichtig en zorgvuldig te doen.

Relevante items over ogen van honden

Wil je meer weten over de ogen van je hond? Lees dan onderstaande artikelen.

De ogen van je huisdier schoonmaken

Oogontsteking bij je huisdier

Ontstoken oor hond

Een oorontsteking bij jouw hond is een vervelende aandoening. Helaas is het een veel voorkomende infectie die ook voor jouw hond pijnlijk kan zijn. Wanneer je hond last heeft van een oorontsteking geeft hij vaak duidelijke signalen af. Wrijven aan één of beide oren en het regelmatig schudden van het hoofd zijn de meest voorkomende symptomen. Daarnaast heeft een oorontsteking bij honden een abnormale geur. Daarnaast laat de hond je ook niet aan de oren zitten wanneer hij een oorontsteking heeft.

De meeste oorontstekingen bij volwassen honden worden veroorzaakt door bacteriën en gisten. Oorontstekingen bij puppy’s worden daarentegen vaak door oormijt veroorzaakt. Bij Dierenapotheek.nl vind je veel verschillende behandelsets voor een oorontsteking bij jouw hond of puppy. Naast dat je bij ons alles vindt voor een ontstoken oog of oor bij honden, kun je bij ons ook terecht voor wondverzorging honden, dieetvoeding voor honden en alles voor de huid en vacht van jouw hond.

Relevante items over oren van honden

Wil jij meer weten over het oor en gehoor van jouw hond? Lees dan onderstaande artikelen.

De oren van je huisdier schoonmaken

Oormijt bij je huisdier

Oorontsteking bij je huisdier

Meer informatie over oren en ogen van honden

Bij Dierenapotheek.nl vind je een met zorg samengesteld assortiment voor de oren en ogen van jouw hond. Onze artikelen zijn met zorg samengesteld door ervaren dierenartsen, paraveterinairen en een farmaceutisch expert. Zo vind jij bij ons altijd het juiste product voor de oren en/of ogen van jouw hond. Kun je een product niet vinden, ontbreekt het in de webshop of heb je een vraag over een bepaald geneesmiddel? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder! Heeft jouw kat een oog- of oorontsteking? Dan vind je in ons assortiment ook alles voor de ogen en oren van katten.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2275 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95