Filteren
Merk
Gebruiksvorm
Aandoening
Diersoort
Productsoort
dierenapotheek-dog
Kennisbank

Vraag, advies of hulp nodig? Kies het onderwerp waar je vraag over gaat. Kom je er niet uit, neem dan contact met ons op.

Overgewicht bij je hond voorkomen

Net zoals bij mensen krijgt overgewicht bij honden steeds meer de overhand. Wist jij dat de levensverwachting van een hond die te zwaar is, gemiddeld twee jaar korter is?

Ook als je hond geen tekenen van overgewicht toont is het goed om het gewicht regelmatig te controleren om er zeker van te zijn dat jouw huisdier op zijn ideale gewicht blijft. Ga eens langs bij je eigen dierenarts voor een gewichtscontrole, deze is is vaak gratis. Lees hier verder over overgewicht bij je hond.

Gebitsverzorging voor je hond

Gebitsproblemen behoren tot de meest voorkomende ziekten bij volwassen honden. Maar liefst 80% van alle honden boven de drie jaar heeft gebitsproblemen.Wanneer bacteriën blijven plakken aan het tand oppervlak vormen ze een gebroken witte, plakkerige laag, tandplak.

Als tandplak niet wordt verwijderd, kan dit binnen 24 uur worden omzet in tandsteen, een bruine, grove aanslag op de tanden.Tandsteen kan leiden tot infecties, bloedingen en geïrriteerd tandvlees.

Tandplak beschadigd het tandvlees en andere structuren die de tanden verbinden, zoals gewrichtsbanden en botten. Als het niet wordt behandeld, kunnen de tanden los komen te zitten en uiteindelijke uitvallen Lees hier verder over gebitsverzorging bij je hond.

Hoe ontworm ik mijn hond?

Vanaf jonge leeftijd lopen honden en katten het risico om met wormen besmet te raken. Ontwormen is niet alleen belangrijk voor de gezondheid van je hond of kat, ook mensen kunnen besmet raken en zeer ernstig ziek worden. Dus ook voor de volksgezondheid en het verminderen van de besmetting van de omgeving is het ontwormen van onze huisdieren ontzettend belangrijk. Lees hier verder over ontwormen op maat.

Voorkomen is beter dan genezen, dat hoeven wij je als dierenarts vast niet uit te leggen. Hoe houd je je hond fit en gezond? Alle producten voor een fris gebit, een glanzende vacht en het bestrijden van ongedierte bij je hond vind je hier. Natuurlijk met een handige bijsluiter of een kort instructiefilmpje. Allemaal uit voorraad leverbaar zodat je jouw hond elke dag goed kunt verzorgen. Daar gaan toch alle honden blij van kwispelen?

Meer informatie
Ons assortiment is met zorg samengesteld door ervaren dierenartsen, paraveterinairen en een farmaceutisch experts. Kun je een product niet vinden, ontbreekt het in de webshop of heb je een vraag over een bepaald geneesmiddel? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Alleen topmerken

Scherpe internetprijzen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Deskundigheid van een dierenarts

Al 15 jaar ervaring

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95