Filteren
Merk
Gebruiksvorm
Aandoening
Diersoort
Productsoort

Enig resultaat

Gebitsproblemen bij je paard

Een paardengebit blijft gedurende het hele leven doorgroeien. Een aantal gebitsproblemen zullen dan ook regelmatig terug kunnen keren. Daarom is het van groot belang om het gebit van je paard regelmatig door een paardentandarts te laten controleren en behandelen. De meest voorkomende gebitsproblemen bij paarden zijn:

  • Lange of scherpe hengstentanden
  • Doorgegroeide kiezen
  • Wolfskiesjes
  • Doppen (restanten van melkkiezen en melktanden)
  • Haken aan de zijkanten van de kiezen
  • Gebroken of rotte tanden en kiezen
  • Tandsteen
Het beste voer voor je paard om gebitsproblemen te voorkomen

Om (ernstige) problemen te voorkomen, dienen tanden en kiezen voldoende af te slijten. Dit slijten gebeurt door het kauwen van het juiste voeder. Het beste voer voor paarden is nog altijd ruwvoer. Zorg er dan ook voor dat dit voeder altijd voldoende beschikbaar is.

Ruwvoer bevat veel vezels en zorgt voor een gelijkmatige afslijting van kiezen. Hierdoor blijft het gebit langer gezond. Hoe harder de stengels, hoe krachtiger het paard moet kauwen. Bovendien stimuleert deze kauwbeweging de speekselaanmaak, wat noodzakelijk is voor het vochtig maken van de voermassa. Het paard kan het voedsel zo gemakkelijk doorslikken, waardoor het in de maag met het maagzuur kan worden vermengd en het verder zijn werk kan doen.

Magnesiumcitraat voor een sterk paardengebit

Magnesium is een belangrijk mineraal dat onder andere bijdraagt aan de kwaliteit van het gebit van je paard. Magnesiumcitraat is een goed opneembare vorm van magnesium. Bij Dierenapotheek.nl verkopen wij Pharmox Magnesiumcitraat voor het paard.

Meer informatie over gebitsverzorging bij je paard

Wil je meer weten over de verzorging van het gebit van je paard? Lees dan het kennisbankartikel ‘Gebitsverzorging bij je paard’.

Heb je vragen over de gebitsverzorging van paarden of kun jij een bepaald product niet vinden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij informeren je graag over paarden en de gebitsverzorging van paarden. Wie op werkdagen voor 20.00 uur bestelt, ontvangt diezelfde dag nog een verzendbewijs.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2276 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95