Filteren
Merk
Gebruiksvorm
Aandoening
Diersoort
Productsoort
Jouw maatje is populair!

Ruim 800.000 Nederlandse gezinnen hebben een konijn als huisdier. Daarmee zijn de vrolijke, langorige knaagdieren na vissen, katten en honden de populairste huisdieren van ons land. Van alle knaagdieren is het konijn zelfs het populairste huisdier, gevolgd door de hamster en cavia. Net als elk ander huis- en knaagdier heeft een konijn specifieke verzorging nodig. Neem verzorging voor het speciale konijnengebit of een behandeling tegen oormijt bij een konijn of de ontworming van een konijn. Maak je echter geen zorgen, in het assortiment van Dierenapotheek.nl vind je voor elk konijnenprobleem een oplossing.

Alles voor jouw konijn

Een angora konijn, hangoor konijn, chinchilla konijn of honderden verschillende dwergkonijnen; het konijn is er in alle denkbare soorten en maten. Met een goede verzorging zorg jij ervoor dat je konijn met een mooie vacht, heldere ogen en vol energie door het konijnenhok stampt en rondrent. Zo’n goede verzorging begint al bij complete, evenwichtige voeding voor konijnen zoals de Supreme Science brokjes van Selective of huid- en vachtverzorging voor konijnen. Daarmee ben je er echter nog niet, want ook bij konijnen kunnen medische klachten zich voordoen.

Konijnen geneesmiddelen

Konijnen kunnen op veel verschillende vlakken medische problemen hebben. Neem bijvoorbeeld E. cuniculi. Bij deze ziekte tast een kiem zenuwcellen van de hersenen, het evenwichtsorgaan, het ruggenmerg en de blaas van jouw konijn aan. Gelukkig zijn er geneesmiddelen bij ons beschikbaar om jouw konijn te helpen.

Ook voor het ontwormen, bij een parasiet of de madenziekte kun je bij Dierenapotheek.nl aankloppen voor de beste hulp. Wil je daarbij simpelweg de temperatuur van een konijn meten? Bekijk dan eens de dieren thermometer.

Gebitsverzorging voor konijn

Een konijn hoeft niet altijd bij voorhand een medische klacht te hebben. Wist jij bijvoorbeeld dat de tanden en kiezen van knaagdieren, en dus ook konijnen, altijd blijven doorgroeien? Dat vraagt dus om een actieve gebitsverzorging voor konijnen om problemen voor te zijn. Door speciaal ruwvoer te geven, slijten de tanden op een natuurlijke manier. Hierdoor krijgt het konijn dus geen last van zijn gebit tijdens al het knabbelen op zijn voedsel.

Relevante items over konijnen

Wil jij meer weten over konijnen, de verzorging van konijnen of voeding voor konijnen? Dan verwijzen we je graag door naar de volgende relevante items:

Juiste voeding voor je konijn

E. cuniculi – ziekte bij konijnen

Meer informatie over konijnen

In het assortiment met producten voor konijnen van Dierenapotheek.nl kun je voor van alles terecht. Dit assortiment is met zorg samengesteld door dierenartsen, farmaceutische experts en paraveterinairen. Heb jij vragen over de verzorging van konijnen of kun jij een bepaald product niet vinden? Schroom je niet en contact ons snel. Wij informeren je graag over konijnen en de verzorging van konijnen. Wie op werkdagen voor 16.00 uur bestelt, ontvangt diezelfde dag nog een verzendbewijs.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2275 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95