Filteren
Merk
Gebruiksvorm
Aandoening
Diersoort
Productsoort

Eenvoudig medicijnen toedienen bij je hond

Het toedienen van medicijnen kan soms enorm frustrerend zijn. Misschien laat je hond het tabletje liggen, loopt hij al weg zodra jij de medicatie uit de kast haalt of spuugt het gewoon weer uit. Gelukkig heeft Dierenapotheek.nl een aantal handige producten om het toedienen van medicijnen bij je hond makkelijker te maken.

Bijvoorbeeld de Easypill. De Easypill is een voedingssupplement, in de vorm van een snoepje, waar je een tablet in kunt verstoppen. Dit product heeft een aantrekkelijke smaak, geur en samenstelling voor honden. De vorm en de smaak van het medicijn wordt hiermee gemaskeerd, waardoor je hond het opeens geen probleem meer vindt om dit op te eten. De Easypill kun je in grootte aanpassen, waardoor het geschikt is voor elk type tablet. Eventuele restanten kunnen worden samengekneed, om vervolgens opnieuw te worden gebruikt.

Met behulp van een doseerspuit kun je eenvoudig de juiste dosering medicatie toedienen bij je hond. Bij Dierenapotheek.nl vind je doseerspuiten in de maten 1cc, 5cc, 10cc en 20cc.

Andere producten om het toedienen van medicijnen bij je hond makkelijker te maken zijn bijvoorbeeld een Pillenschieter, Tabletvergruizer of Tabletdeler.

Je hond laten spelen of aan het werk zetten

Pups en jonge honden hebben het nodig om te spelen. Tijdens het spel wordt hun reactievermogen verbeterd, krijgen ze een betere lichaamsbeheersing, verbeteren de zintuiglijke waarnemingen en leren ze hun kracht, agressie en bijtintensiteit te controleren. Maar ook voor volwassen honden is het van belang dat ze zo nu en dan aan het werk worden gezet. Door te spelen blijven ze geestelijk en lichamelijk fit.

De Dog Worker Composiet van Nina Ottosson is een innovatief spel voor de beginner tot vergevorderde puzzelaar. Door het oplossen van een puzzel verdient de hond een snack.

Met de Fetch’N Treat heeft je hond gegarandeerd uren speelplezier. Wanneer hij de tennisbal in de opening aan de bovenzijde gooit, wordt hij beloond met een snack die uit het luikje komt.

Naast de Dog Worker en de Fetch’N Treat zijn er nog veel meer slimme speeltjes voor je hond.

Op pad met je hond

Of je je hond nu in je eigen buurt uitlaat, een lekker stuk in het bos gaat wandelen of een aantal kilometer gaat rijden voor een gezellig uitstapje, wij bij Dierenapotheek.nl willen het jou en je hond zo aangenaam mogelijk maken.

Met behulp van een speciaal door dierenartsen ontwikkelde autogordel voor honden reist jouw trouwe viervoeter voortaan veilig en comfortabel mee in de auto. Het vastzetten van je huisdier in de auto is in Duitsland en Spanje zelfs verplicht. De Ruff Rider autoriem is dus onmisbaar voor op vakantie.

Is je pup nog niet volledig zindelijk? Dan is een celstof onderlegger ideaal voor in de auto. Deze vangt een ongelukje op en voorkomt vervelende vlekken in het interieur van je auto.

Na het doen van de grote boodschap in jouw buurt of in de natuur, is het wel zo netjes om dit op te ruimen. Met behulp van de PoopyGo Poepzakjes heb je 120 poepzakjes. Ze zijn 100% lek-proof, ruiken lekker naar lavendel en zijn volledig biologisch afbreekbaar.

Krabben, likken en bijten bij huidproblemen of na een operatie voorkomen

Als je hond geopereerd is of last heeft van huidproblemen, dan is het belangrijk om krabben, likken en bijten te voorkomen. Omdat de welbekende kunststof nekkraag niet voor ieder dier even prettig is, zijn er een aantal fijne alternatieven.

Met het Medical Pet Shirt heeft je hond veel bewegingsvrijheid en tegelijkertijd biedt het een goede bescherming na een operatie of bij huidziekten. Het Medical Pet Shirt houdt je hond tevens op temperatuur. Is je hond loops of incontinent? Dan kan het shirt worden voorzien van een maandverbandje of inlegkruisje.

De Zenpet ProCollar is een comfortabel alternatief voor de kunststof nekkraag. Deze nekkraag is namelijk opblaasbaar en daardoor zacht en flexibel. Je hond kan er met gemak mee eten, slapen en spelen.

Liever een beschermende body? Dan is de Jacketz Medical Body Suit zeer geschikt.

Ondersteuning bij stress, allergieën, de hormoonhuishouding en bescherming van de poten

Soms kan je hond wel wat extra ondersteuning gebruiken. Bijvoorbeeld bij stress of angst of bij hooikoorts of allergieën.

Voor de ondersteuning van het reguleren van de hormoonhuishouding is Phytonics HormOne een fijn product. Het zorgt voor een goede vruchtbaarheid en het stimuleren van de melkproductie.

Ook de zoolkussens van de poten kunnen wel wat extra bescherming gebruiken. Om de poten van je hond te beschermen tegen beschadigen door irriterende stoffen zoals pekel, grint en sneeuw, kun je Diafarm Potenwax gebruiken. Liever een spray? Dan kun je kiezen voor de voetzolenspray van Beaphar.

Overige producten voor je hond

Naast bovenstaande supplementen en hulpmiddelen, zijn er nog een aantal handige producten die je kunnen helpen bij de verzorging van je hond. Denk aan een digitale dierenthermometer, een stevige vlooienkam en een handige nageltang. Bekijk het volledige assortiment voor honden om alle producten te ontdekken.

Ons assortiment is samengesteld door ervaren dierenartsen, paraveterinairen en een farmaceutisch expert. Zo kun jij ervan uitgaan dat je altijd het beste van het beste in huis haalt. Kun je een product niet vinden, ontbreekt het in de webshop of heb je een vraag over een bepaald geneesmiddel? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2275 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95