Filteren
Merk
Gebruiksvorm
Aandoening
Diersoort
Productsoort

Hoe herken ik maag- en darmproblemen bij honden?

Wanneer een hond problemen met de darmen of maag heeft, kan het dier buikpijn ervaren. Dieren met buikpijn kunnen kreunen. Bij aanraken van de buik kan je hond de buikspieren abnormaal aanspannen.

Bij buikpijn bij honden zie je vaak ook verschijnselen als een borrelende buik, misselijkheid (smakken, slikken, geeuwen, boeren) en winderigheid. Daarnaast kunnen honden ineens veel gras gaan eten. Sommige honden laten het eten staan, geven over en/of hebben minder goed gevormde ontlasting, of zelfs diarree.

Hoe krijgt mijn hond darm- of maagproblemen?

Er zijn een aantal oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat jouw hond maag- of darmproblemen kan krijgen:

  • Virussen en bacteriën kunnen ervoor zorgen dat de maag van streek is.
  • Vreemde voorwerpen kunnen de slijmlaag beschadigen. Zo kunnen zachte voorwerpen als ballen en piepbeestjes verliezen in de maag. Deze worden binnen enkele dagen hard. Pas na enkele weken krijgt een hond last van deze voorwerpen. Harde voorwerpen als botten, kunnen in het maagzuur juist zacht worden. In dat geval verdwijnen de klachten meestal spontaan
  • Als een hond last heeft van nierfalen kan de maag ook ontstoken raken. Dit wordt uremische gastritis genoemd
  • Sommige honden hebben last van chronische maagontsteking, wanneer er een verstoorde afweer is. Het lichaam is hierbij in gevecht met zichzelf
  • Chronische maagontsteking ontstaat vaak door een verstoorde afweer. Het eigen lichaam van de hond is in gevecht met zichzelf

Borrelende darmen hond

Iedere hond heeft wel eens last van borrelende darmen. Dit hoeft niet per se iets slechts te betekenen. Net als wij mensen hebben honden ook wel eens last van borrelende darmen. Komt het vaak voor? Dan is er een reden om er onderzoek naar te doen.

De darmen van je honden horen een knedende beweging te maken. Dit doen ze de hele dag door, vaak zonder geluid. Als ze wel rommelen dan zijn ze druk aan het werk. Wanneer darmen van honden veel borrelen kan er (te) veel vocht en (te) veel lucht in de darmen zitten.

Veel vocht in de darmen kan passen bij de kenmerken als veel plassen en/of diarree. Als er veel lucht in de darmen zit, kan dit wijzen op een een schrokkerig eetgedrag, diarree of misselijkheid. Bij Dierenapotheek.nl vind je hondenvoer voor maag- en darmproblemen. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor verschillende medicijnen en supplementen.

Verwante items over maag- en darmproblemen bij honden

Wil jij meer weten over maagproblemen bij honden, pijn aan darmen van honden of andere soorten buikpijn bij honden? Dan verwijzen we je graag naar de volgende verwante artikelen:
Diarree bij de hond
Giardia

Meer informatie maag- en darmproblemen bij honden

Het assortiment tegen maag- en darmproblemen bij honden van Dierenapotheek.nl is ruim. Ons assortiment is met zorg samengesteld door ervaren dierenartsen, paraveterinairen en een farmaceutisch expert. Kun je een product niet vinden, ontbreekt het in de webshop of heb je een vraag over een bepaald geneesmiddel? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2275 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95