10 redenen waarom je sowieso een kat wil hebben!

Je moet voor het hebben van een kat geld én tijd hebben. Het kost zeker moeite en energie, maar je krijgt er zoveel voor terug! Voor ons is dat het zeker waard. Er zijn veel redenen waarom een kat hebben geweldig is, hieronder lees je er tien!

1. Je voelt je minder eenzaam

Er is niets fijner dan thuiskomen na een lange dag werken en daar iemand aantreffen die op je wacht. Daarnaast stelt een kat dan geen moeilijke vragen, ze zijn er gewoon voor je. Een onderzoek van de Universiteit van Miami geeft aan dat de aandacht van een kat dezelfde sociale behoeftes vervult als bankhangen met een vriendin. Daar hoort natuurlijk een snackje bij. Voor jou een chipje of stukje chocolade, voor jouw maatje deze kattensnack met vis van Yarrah ?

2. Ze jagen beestjes weg

Bang voor muizen in huis? Daarvoor is een kat een geweldige (weg)jager. Ook spinnetjes, vliegjes en andere insecten vangen ze. Daar heb je geen last meer van!

3. Je lacht vaker

Veel katten, vooral jonge katten, hebben een dol uurtje. Vaak wel elke dag! Dan rennen en springen ze overal op, en gebruiken elk speeltje wat ze kunnen vinden. Ontzettend vermakelijk om naar te kijken.

4. Je huis wordt echt een thuis met een kat

Want, huisje boompje beestje toch? Als jouw lieve maatje erbij is voelt je gezin toch completer dan zonder hem.

5. Ze troosten je

Katten voelen aan als je verdrietig bent. En dat kopje of likje geeft zó’n warm gevoel, ook op de rottigste momenten. Huisdieren zijn voor rouwende mensen een geweldige steun.

6. Ze zijn onafhankelijk

Een kat hoef je niet uit te laten, kan lang alleen thuisblijven, houdt zichzelf schoon, is snel zindelijk… Moeten we nog verder gaan?

7. Spelen

Katten kunnen met alles spelen. Van een prachtig speeltje met een ingewikkeld design tot simpelweg een balletje zilverfolie. Ze zijn heerlijk speels. En ook niet belangrijk, ze zijn er op gegeven moment klaar mee! Tijd om weer lekker te gaan dutten.

8. Geeft kinderen verantwoordelijkheid

Kinderen vinden huisdieren vaak leuk en schattig. Maar vergeten vaak dat er ook veel verantwoordelijkheden bij komen kijken. Een goede les voor ze dus! Heeft de poes nog water? Staan er nog genoeg brokjes? En natuurlijk daarna lekker knuffelen!

9. Een kat maakt je aantrekkelijk

Een voordeel met een knipoog natuurlijk! Uit een Engelse enquête blijkt dat het hebben van een kat een behoorlijk grote plus is voor mannen. Negentig procent van de ondervraagde mannen beschouwt het als een positief teken. Een tevreden poezenmans in huis wordt gezien als gezellig, en geeft aan dat je (enigszins) zorgzaam bent.

10. Ze zijn prachtig

Katten zijn mooie dieren. Je hebt veel verschillende rassen en kleuren. Ze kunnen prachtig poseren en aandoenlijk liggen. Daar wil je toch uren naar staren!

Delen
Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2279 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.