Je hond verzekeren: waarom het verstandig is om een hondenverzekering af te sluiten

Heb je een hond of ben je van plan zo’n gezellige viervoeter in huis te nemen? Dan vraag je je misschien af of het slim is om je (toekomstige) maatje te verzekeren. Je hond verzekeren kan veel voordelen hebben en daarom adviseren wij dan ook om dit te doen. In dit kennisbankartikel lees je onder andere wat deze voordelen zijn en waar je op moet letten bij het kiezen van een hondenverzekering.

Waarom zou ik mijn hond verzekeren?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Bovendien weet je niet, wanneer je een gezonde hond of pup aanschaft, of hij ooit ziek zal worden. We zien vaak dat huisdiereigenaren niet of pas veel te laat met hun dier naar de dierenarts gaan, omdat ze de kosten van een consult en eventuele behandeling te hoog vinden.

Met een hondenverzekering ga je eerder naar de dierenarts

De drempel om naar de dierenarts te gaan wordt lager wanneer je je hond hebt verzekerd. De gezondheid van je hond wordt hierdoor bevorderd, doordat ziekten in een vroeg stadium worden aangepakt. Bovendien lopen de kosten zo niet onnodig op.

Door je hond te verzekeren voorkom je onverwachte hoge kosten

Wanneer je hond geopereerd dient te worden, zijn de kosten in de meeste gevallen minimaal 300 euro. Complexe operaties kosten al gauw meer dan 1000 euro.

Veel mensen hebben dit soort bedragen niet op de plank liggen en stellen daarom belangrijke operaties uit. In enkele gevallen kiezen ze er zelfs voor om hun hond maar niet te laten opereren, met alle gevolgen van dien.

De toekomst is niet te voorspellen. Door je hond te verzekeren weet je zeker dat je niet voor onverwachte hoge uitgaven komt te staan. Hierdoor kun je je maatje altijd de zorg bieden die hij nodig heeft.

Wat kost het verzekeren van je hond?

Al vanaf ongeveer €5 per maand kun je je hond verzekeren. Echter is de daadwerkelijk te betalen premie afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan het ras, het gewicht en de leeftijd van de hond.

Ook kun je, naast een basisverzekering, een aanvullende verzekering voor je hond afsluiten. Hierdoor wordt de premie uiteraard hoger.

De uiteindelijke maandelijkse kosten zijn dus niet voor iedereen gelijk en kunnen ook per aanbieder verschillen.

Waar moet ik op letten bij een hondenverzekering?

Bij het afsluiten van een hondenverzekering is het belangrijk om je te verdiepen in wat een verzekering allemaal vergoedt.

Sommige verzekeringen vergoeden bijvoorbeeld geen operaties aan de heupen en de ellebogen van honden. Ook betaal je bij de ene verzekering meer voor een ouder dier, maar bij een ander weer niet. Én bij sommige verzekeraars geldt een wachtperiode. Dit betekent dat je bijvoorbeeld eerst 30 dagen verzekerd moet zijn, voordat een behandeling wordt vergoed.

Wanneer je van plan bent om een hondenverzekering af te sluiten, is het dus raadzaam om goed te vergelijken. Bijvoorbeeld via ‘Vergelijk dierenverzekering’.

Als huisdiereigenaar ben je altijd verantwoordelijk voor het welzijn van je huisdier. Dus voor alle zorg, inclusief de medische kosten. Je hond is volledig afhankelijk van jou. Heb je geen goed gevulde spaarrekening? Dan is je hond verzekeren absoluut aan te raden. Heb je verder nog vragen over het verzekeren van je hond, de kosten van een dierenarts of over de producten van dierenapotheek.nl? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Delen
Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2279 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.