Je kat verzekeren: waarom het verstandig is om een kattenverzekering af te sluiten

Heb je een kat of ben je van plan er eentje in huis te nemen? Dan vraag je je ongetwijfeld af of het verstandig is om je (toekomstige) maatje te verzekeren. Je kat verzekeren heeft veel voordelen en daarom raden wij dit ook altijd aan. In dit kennisbankartikel lees je onder andere wat deze voordelen zijn en waar je op moet letten bij het kiezen van een kattenverzekering.

Waarom zou ik mijn kat verzekeren?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Bovendien weet je nooit of en wanneer je kat ziek wordt. In de praktijk zien we vaak dat huisdiereigenaren niet of pas veel te laat naar de dierenarts gaan, omdat ze de kosten van een consult en eventuele behandeling te hoog vinden.

Met een kattenverzekering ga je eerder naar de dierenarts

Door je kat te verzekeren wordt de drempel voor een bezoekje aan de dierenarts verlaagd. De gezondheid van je kat wordt hierdoor bevorderd, doordat ziekten in een vroeg stadium worden aangepakt. Bovendien lopen de kosten zo niet onnodig op.

Door je kat te verzekeren voorkom je onverwachte hoge kosten

Wanneer je kat een operatie nodig heeft, zijn de kosten in de meeste gevallen minimaal 300 euro. Complexe operaties kosten al gauw meer dan 1000 euro.

Veel mensen hebben dit soort bedragen niet achter de hand en stellen daarom belangrijke operaties uit. In enkele gevallen kiezen ze er zelfs voor om hun huisdier maar niet te laten opereren, met alle gevolgen van dien.

Doordat je de toekomst niet kunt voorspellen, weet je met een verzekering voor je kat zeker dat je niet voor onverwachte hoge uitgaven komt te staan. Hierdoor kun je je maatje altijd de beste zorg bieden.

Wat kost het verzekeren van je kat?

Je kunt je kat al vanaf ongeveer €5 per maand verzekeren. Echter is de daadwerkelijk te betalen premie afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan het gewicht, het ras en de leeftijd van de kat.

Ook kun je, naast een basisverzekering, een aanvullende verzekering voor je kat afsluiten. Uiteraard wordt de premie hierdoor hoger.

De uiteindelijke maandelijkse kosten zijn dus niet voor iedereen gelijk en kunnen ook per aanbieder verschillen.

Waar moet ik op letten bij een kattenverzekering?

Wanneer je een verzekering voor je kat afsluit is het belangrijk om je te verdiepen in wat een verzekering allemaal vergoedt.

Sommige verzekeringen vergoeden bijvoorbeeld geen operaties aan de heupen en de ellebogen. Ook betaal je bij de ene verzekering meer voor een ouder dier, maar bij een ander weer niet. Én bij sommige verzekeraars geldt een wachtperiode. Dit betekent dat je bijvoorbeeld eerst 30 dagen verzekerd moet zijn, voordat een behandeling bij je kat wordt vergoed.

Wanneer je van plan bent om een kattenverzekering af te sluiten, is het dus raadzaam om goed te vergelijken. Bijvoorbeeld via ‘Vergelijk dierenverzekering’.

Als huisdiereigenaar ben je altijd verantwoordelijk voor het welzijn van je huisdier. Dus voor alle zorg, inclusief de medische kosten. Je kat is volledig afhankelijk van jou. Heb je geen goed gevulde spaarrekening? Dan is je kat verzekeren absoluut aan te raden. Heb je verder nog vragen over het verzekeren van je kat, de kosten van een dierenarts of over de producten van dierenapotheek.nl? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Delen
Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2268 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.