Verhuizen met je kat

Katten zijn erg gehecht aan hun omgeving en een verhuizing is een potentieel stressvolle en zelfs traumatische ervaring. Een goede planning is nodig om het niet zover te laten komen.

Voor de verhuizing

Begin ruim voordat de verhuizing plaats vindt met het geven van een stressonderdrukkend voedingssupplement zoals Zylkène. Je kat zal al stress ervaren op het moment dat er dozen worden ingepakt.

Plaats in de nieuwe woning een aantal dagen voor de verhuizing een feromonenverdamper zoals Feliway het liefst in een kamer waar je kat de komende dagen zal verblijven. Een kat gebruikt feromonen om zijn territorium te markeren en zo bekend en vertrouwd te raken. Met de feromonenverdamper wordt die geur nagebootst en zal het je kat een prettig en comfortabel gevoel geven.

Tijdens de verhuizing

Wanneer je kat erg angstig is tijdens het vervoer, kan het nuttig zijn om een angstonderdrukkend en licht sederend middel toe te dienen. Zorg ervoor dat de vervoersmand stabiel staat in de auto. Let op voldoende ventilatie en een aangename temperatuur.

In het nieuwe huis

Wanneer alles op orde is, laat je kat dan het huis kamer voor kamer verkennen. Doe dit in een rustig tempo en begeleid je kat hierbij, zodat deze begrijpt dat het een veilige omgeving is. Let op deuren en ramen! Houd je kat in ieder geval de eerste 4 tot 6 weken binnen om het dier te laten wennen aan het nieuwe huis. Verspreid de geur van je kat door het huis. Doe dit door met een watje langs de wangen, mondhoeken en voorhoofd te wrijven. Wrijf met dit watje langs wanden, deurposten en meubilair op 'kathoogte'. Zorg ervoor dat de feromonen verdamper in het stopcontact blijft.

Ook navullingen voor de Feliway-verdamper zijn bij ons te bestellen.

Bij verdere vragen zijn wij elke werkdag te bereiken via de chat of via [email protected].

Delen
Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2289 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.