Filteren
Merk
Gebruiksvorm
Aandoening
Diersoort
Productsoort
dierenapotheek-dog
Veelgestelde vragen

Wat is de juiste voeding voor je konijn?

Het dieet van konijnen bestaat hoofdzakelijk uit twee soorten voeding: ruwvoer en krachtvoer. Ruwvoer omvat voedsel zoals hooi en gras, wat van cruciaal belang is voor een gezond konijn. Dit komt omdat ruwvoer essentiële vezels bevat die het darmstelsel van het konijn in goede conditie houden. Bovendien bevordert het kauwen op hooi of gras de gebitshygiëne van het knaagdier en slijt het op een natuurlijke wijze de tanden af, die anders constant blijven groeien. Het is raadzaam om de dagelijkse inname van ruwvoer aan te vullen met een kleine hoeveelheid krachtvoer, in de vorm van pellets of brokjes. Het is belangrijk dat deze voedingsmiddelen voldoende ruwe vezels bevatten voor de optimale gezondheid van je konijn. Wil je meer weten? Neem dan een kijkje in onze kennisbank:

Wat is goede voeding voor een hamster?

Om je hamster van de juiste voeding te voorzien, is het belangrijk om hem droogvoer te geven dat rijk is aan vezels, eiwitten, vetten en koolhydraten. Hiermee krijgt je hamster alle benodigde voedingsstoffen binnen. Hamsters zijn dol op zaden, granen, noten, groenten en fruit, dus je kunt ze gerust een gevarieerd dieet aanbieden. Let wel op dat je speciaal voer voor hamsters koopt om ervoor te zorgen dat de voeding optimaal is afgestemd op de behoeften van je huisdier.

Zorg ervoor dat je hamster minimaal één keer per dag eten krijgt. Als het bakje de volgende dag nog niet leeg is, geef je hamster dan iets minder te eten. Door een gezonde hoeveelheid voedsel te geven, voorkom je dat je hamster te zwaar wordt en risico loopt op gezondheidsproblemen. Bied ook voldoende drinkwater aan, in een drinkflesje dat dagelijks moet worden bijgevuld. Met een uitgebalanceerd dieet en de juiste hoeveelheid voedsel en drinkwater, houd je je hamster gezond en gelukkig.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2279 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95